Autoschadebedrijf en bandenopslag in Bergschenhoek door brand verwoest | Regio15.nl

Autoschadebedrijf en bandenopslag in Bergschenhoek door brand verwoest

Bergschenhoek - Maandagavond heeft er een grote brand gewoed in een loods met autobanden op de Hoekeindseweg.


Even na zes uur kwam bij de brandweer een melding binnen van een brand in een loods, waarop de eerste brandweervoertuigen ter plaatse gestuurd werden. Binnen enkele seconden werd de brand al opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Ook werd Grip 1 afgekondigd. Meer brandweermaterieel uit omliggende plaatsen werd gealarmeerd.

Vanuit de regio Haaglanden werd bijstand verleend door een tankautospuit en de hoogwerker van kazernes in Zoetermeer.

Bij aankomst van de brandweer was de brand in een bandenopslag al volledig uitslaand. Ook een autoschadebedrijf, waar nog meerdere voertuigen binnen stonden, werd door de brand verwoest. De brandweer heeft de brand met meerdere tankautospuiten bestreden, maar de inzet was vooral gericht op het voorkomen van overslag naar omliggende panden. Twee uur na het ontstaan van de brand kon het sein ‘brand meester’ gegeven worden.

Bij de brand hebben drie personen teveel rook ingeademd. Zij zijn door het ambulancepersoneel onderzocht in de ambulance en voor verdere behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.

Omstanders hebben een paard, die vlak naast de brand in de wei stond, in veiligheid kunnen brengen.

Omdat er grote slangen van het grootschalig watertransport over de N209 lagen is deze langere tijd in beide richtingen volledig afgesloten geweest.

Video: Fred Wolters

Foto's: Roy Wolters en Marcel Hillebrand

ukCIm4.JPG

vqHle0.JPG

EgqAoK.JPG

8dPZMk.JPG

hOFi3C.JPG

H1YIvm.JPG

WAljTZ.JPG

62yaEC.JPG

kaoAek.JPG

2TDpSD.JPG

g8YajE.JPG

4UuZiT.JPG