Veel schade na brand in sporthal Buytenparklaan | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Veel schade na brand in sporthal Buytenparklaan

Zoetermeer - Momenteel woedt er brand in de Noord-Wester sporthal aan de Buytenparklaan.


De brand werd even over half drie door gebruikers van de sporthal gemeld. Zij hoorden het brandalarm, gingen op onderzoek uit, en zagen toen hoge vlammen achter een brandwerende deur. Onmiddelijk haalden zij de kinderen naar buiten en belden 112. Toen zijn brandweereenheden van kazernes in Zoetermeer met spoed ter plaatse gegaan. Op dat moment kwam er al de nodige rook uit het pand.

De brandweer heeft, mede in verband met de waterwinning, in eerste instantie twee tankautospuiten ingezet en heeft opgeschaald naar 'middelbrand'.

Omdat de brand mogelijk in het dak was geslagen en sloopwerkzaamheden moesten worden verricht, is een derde tankautospuit, van kazerne Den Haag/Leidschenveen, opgeroepen. Niet veel later is daarom opgeschaald naar 'grote brand'. Ook het grootschalig watertrsansport uit Wassenaar is hierop gealarmeerd.

Brandweerlieden hebben een bankstel naar buiten gebracht dat in brand had gestaan. Een aantal kinderen dat aan het sporten was in de hal is door adequaat optreden van de begeleiders op tijd naar buiten gebracht. De brand is mogelijk ontstaan in een snoep- of drankenautomaat in de kantine. De schade aan het interieur zal aanzienlijk zijn.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Fred Wolters en Rene Hendriks

uSKXp2.jpg

uEXfcp.jpg

7DmfPZ.jpg

PJkZe3.JPG

bG2zEo.JPG

Hv63Nq.JPG

rWhBRn.JPG

FaenvB.JPG

HY5XOt.JPG

WHWtny.JPG

d1zoWX.JPG

bvw1g0.JPG