Brand in accupack van zonnepanelen in Rijswijk | Regio15.nl

Brand in accupack van zonnepanelen in Rijswijk

Rijswijk - Omstreeks half zes is er brand ontstaan in een accupack van een zonnepaneel op de zolder van een portiekwoning aan de Frans Halskade.


De brandweer kwam ter plaatse en heeft de brand geblust. Een klein kindje uit een onderliggende portiekwoning is voor de zekerheid nagekeken door de bemanning van de ambulance ivm rookinhalatie.

OVD Brandweer, Adviseur Gevaarlijke Stoffen en Team Brandonderzoek zijn ter plaatse gevraagd on nader onderzoek en speciale metingen te verrichten. Een van de accupacks is "uit elkaar geklapt" door de brand en lekte mogelijk gevaarlijke stoffen.

De accupack is op straat in een emmer water gekoeld. De AGS heeft in de woning en bij het accupack diverse metingen verricht.

Na controle van het kleine kindje heeft het ambulancepersoneel nog enige tijd stand-by gestaan in afwachting van het eerste onderzoek door TBO en de AGS in de woning. Zij kregen even voor zeven uur het sein dat ze mochten vertrekken.

Tijdens het incident was een deel van de straat afgesloten en de bewoners uit de aangrenzende woningen moeten buiten de afzetting wachten. De woningen in het portiek zijn even na zeven uur weer vrijgegeven voor de bewoners. Alleen de ruimte waar de brand was blijft afgezet. Salvage is ter plaatse gekomen voor de afhandeling van de (brand)schade.

Video en foto's: Sander Paardekooper

dDm3Po.JPG

N7m1ZI.JPG

QP4um0.JPG

keGPB2.JPG

HndUZP.JPG

y6gXda.JPG

XCzdmy.JPG

PiBBwg.JPG

xdy9Om.JPG

8uyEVW.JPG

qgE3cR.JPG

kGDTCN.JPG

c3v2KU.jpeg