Brand verwoest zolder Duke Ellingtonstraat | Regio15.nl

Brand verwoest zolder Duke Ellingtonstraat

Den Haag - Een forse brand heeft de zolderverdieping van een woning aan de Duke Ellingtonstraat grotendeels verwoest.


De brand brak door onbekende oorzaak binnen uit, maar ontwikkelde zich verder en kwam door het dak heen. De brandweer heeft twee bewoners uit de brandende woning naar buiten gehaald, net zoals 5 mensen uit de omliggende woningen. Er werd opgeschaald naar 'middelbrand'.

Zowel 'binnendoor' als vanaf de hoogwerker werd het vuur bestreden. De bemanning van de hoogwerker heeft een groot deel van de dakbedekking moeten verwijderen, om de laatste vuurresten te kunnen blussen. Daarbij werden zij gehinderd door de ietwat boze bewoners van een wespennest wat gehuisvest bleek onder het dakbeschot.

Een ambulance is ter plaatse gekomen om de bewoners te controleren op de nadelige gevolgen van rookinhalatie. Het bleek niet noodzakelijk om iemand naar het ziekenhuis te vervoeren.

Woningbouwvereniging "Haagwonen" is ter plaatse gekomen om te beginnen met de noodzakelijke herstelwerkzaamheden. Met de regen die verwacht wordt voor vanavond zal het dak snel gedicht moeten worden, om te voorkomen dat de waterschade binnen nog groter wordt. Desondanks zullen de bewoners vermoedelijk voorlopig andere woonruimte moeten zoeken.

Update 31-7: waarschijnlijk is de brand begonnen toen de bewoner probeerde het eerder genoemde wespennest weg te branden.

Foto's: via de WhatsApp tiplijn en Rene Hendriks

bDNsOx.jpeg

Lvqf44.JPG

mrl5z0.JPG

MIKLen.JPG

DZLS14.JPG

CEOjS3.JPG

hajKa5.JPG

EAHI7r.JPG

DBSR91.JPG