Rapport over vonkenregen Scheveningen openbaar | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Rapport over vonkenregen Scheveningen openbaar

Den Haag - De onderzoeksraad voor de veiligheid (OVV) heeft vandaag het langverwachte rapport over de vonkenregen vrijgegeven.


Kort na de jaarwisseling braken in Scheveningen diverse branden uit. Die werden veroorzaakt door vliegvuur afkomstig van de palletstapels die op het strand in brand gestoken waren.

De uitkomst brengt hopelijk ook duidelijkheid voor de gedupeerden. Tot nu toe houdt de gemeente de hand op de knip, omdat zij eerst duidelijkheid wilde wie verantwoordelijk wordt gehouden voor de gebeurtenissen.

De OVV concludeert dat de gemeente op meerdere punten is tekortgeschoten bij de handhaving. En dat "om de vrede te bewaren" er niet is ingegrepen toen bleek dat gemaakte afspraken werden geschonden.

Tijdens de voorgaande jaarwisselingen leverden de vreugdevuren al vliegvuur op, maar omdat het toen regende gaf het nauwelijks problemen. De gemeente is daar door de omwonenden op gewezen, maar heeft het gevaar van het vliegvuur niet laten onderzoeken.

Ondanks dat het evenement groter en groter werd, werden de afspraken niet elk jaar bekeken en bekrachtigd. Er werd uitgegaan van een convenant dat inmiddels twee jaar oud was, en niet was ondertekend door de betrokkenen.

Zie hier onze beelden van de vonkenregen.

Video: Onderzoeksraad voor de Veiligheid
{youtube}&https://www.youtube.com/watch?v=sZ08mFqmiDk{/youtube}

Video: Veiligheidsregio Haaglanden
{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=t1Vwduz0pKs{/youtube}

Foto's: Sander Paardekoper, Danny Botman, Rene Hendriks, Herman van der Woude, Sven Poeze, Ruben van Essen, Nick van der Toorn, Nick van Mourik, Nicky Pronk, Bob van Keulen, Marga Tettero en Marnix Jong
w DMC 3738

w marga1

w DMC 4101

aUIDqm.JPG

L828yj.JPG

cu7RkH.JPG

LMghxM.JPG

VfHjxq.JPG

Jwayfr.JPG

uJVMfW.JPG

FKkjYQ.JPGPBPnW6.JPG

kMiONG.JPG

YINWsY.JPG

3Kbn87.JPG

kVWup8.JPG

w DMC 4362

w DMC 4512