Bewoner valt hulpverleners aan bij blussen woningbrand | Regio15.nl

Bewoner valt hulpverleners aan bij blussen woningbrand

Stompwijk - Een brand heeft een woonhuis aan de N206 (de weg tussen Stompwijk en Leiden) getroffen.


Het gaat om een pand vlak tegen de woonkern van Stompwijk aan. In eerste instantie is er alleen veel rook te zien.

De brandweer schaalde gelijk op van 'binnenbrand' naar 'grote brand' om voldoende mensen en personeel ter plaatse te hebben. Aan het Oosteinde staan voornamelijk bedrijven, en een brand in een boerenbedrijf kan zich vaak flink uitbreiden, en de beschikbaarheid van water is ook nog wel eens een probleem. In dit geval loopt pal naast de weg een flinke diepe vaart (voldoende water dus), en bleek het al snel te gaan om een woonhuis.

Er komt veel rook uit het pand. Aan de 'Leidse zijde' kwamen hevig geëmotioneerde mensen aanlopen die zeggen de bewoners te zijn, dus mogelijk was er niemand thuis op het moment dat de brand uitbrak.

De pand ligt op de grens van twee regio's en de brand wordt dus bestreden door brandweereenheden uit de regio's Haaglanden en uit Leiden en omgeving (regio Hollands Midden). Omliggende panden worden door de brandweer gecontroleerd op doorslag en beschermd tegen het vuur.

De N206 is in beide richtingen afegsloten voor het verkeer.

Update 01:55: de mannelijke bewoner heeft twee hulpverleners geslagen en een brandweervrouw naar de grond gewerkt. Dat gebeurde op het moment dat hij de woning binnen wilde gaan en hij (voor zijn eigen veiligheid) door de politie werd tegengehouden. Hij is onmiddelijk aangehouden.

Update 02:15: de rookontwikkeling is sterk afgenomen. Aan de buitenzijde van het pand zijn geen vlammen zichtbaar geweest. De brand heeft mogelijk al enige tijd binnenshuis gesmeuld, voordat de rook ontdekt werd. De schade aan het interieur van de woning zal aanzienlijk zijn.

Video en foto's: Daan van den Ende, Donny Kooistra, Sebastiaan Barel, Arnold Sneeuw, Koen Jongen

tmQWkX.JPG

YPIiOp.JPG

ErC6Jp.jpeg

jnCn9N.JPG

z3wXn3.JPG

2Vatcv.JPG

x8bTgC.JPG

fsZNPW.JPG

8eeX3o.JPG

L2snSp.JPG

yzu5jL.JPG

cSjOh2.JPG

GnfUTe.JPG

YoUXhO.jpeg

zd9FT5.JPG

xz8fmH.JPG

T3w81u.jpeg

ppqoYv.JPG

Even voor 02:00 keerde de (vermoedelijke) bewoner zich tegen de hulpverleners. Een brandweerman en een politie agente kregen klappen en werden gevloerd. Hij is onmiddellijk aangehouden en in een politie auto gezet. Hij zal sowieso fors gestraft worden; maar het is nu de vraag of het nieuwe wetsvoorstel al actief is wat stelt dat geweld tegen hulpverleners altijd met celstraf bestraft wordt.

aP2HI0.jpeg

oMCNM0.jpeg

TRuTaf.jpeg

Nadat de man was afgevoerd konden de hulpverleners weer verder met het bestrijden van de brand.

jxF4Q5.JPG

sjmUJp.JPG

4PcRVD.jpeg

lxvwIf.JPG

lZpQXW.JPG