Negen personen naar ziekenhuis na brand Dunantstraat | Regio15.nl

Negen personen naar ziekenhuis na brand Dunantstraat

Zoetermeer - Negen personen zijn vanmorgen naar het ziekenhuis vervoerd na een woningbrand in de Dunantstraat.


Rond tien over half vijf ontstond daar brand in de keuken van een flatwoning op de vierde etage.

Dat ging gepaard met zoveel rook, dat politie- en brandweerpersoneel 32 woningen op vier etages hebben ontruimd. De brandweer schaalde op naar 'middelbrand'.

Omdat er meerdere personen rook hadden ingeademd, werd door de meldkamer ambulancezorg 'code 10' afgegeven, hetgeen betekent: tien of meer slachtoffers. Hierop zijn totaal zeven ambulances met spoed opgeroepen, alsmede de Officier van Dienst Geneeskundig.

Vijftien personen zijn in de ambulance onderzocht op rookinhalatie en uiteindelijk zijn negen van hen, waaronder een agent, voor verder onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. 

De Dierenambulance heeft zich ontfermd over een hond uit één van de woningen. Burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer is ter plaatse geweest en heeft zich op de hoogte laten stellen van de bijzonderheden van de brand.

De getroffen woning is zwaar beschadigd door de brand en is voorlopig onbewoonbaar. Stichting Salvage zal de bewoners ondersteunen bij de afhandeling van de schade en tijdelijke huisvesting. De bewoners van de overige woningen konden uiteindleijk weer terug naar hiun woning.

Video: Marcel Hillebrand


Foto's: Marcel Hillebrand en Sander van den Berg

MuBUCA.JPG

6dBcWz.JPG

kVo0nn.JPG

2Rw7Wq.jpeg

P2THKr.JPG

0nuBwk.JPG

7wlf75.JPG

YgI34b.JPG

z103qd.jpeg

Pscq7e.jpeg

iRVjab.JPG

mfEpT1.JPG

PbWjFl.JPG

HNma89.JPG

Burgemeester Aptroot in gesprek met hulpverleners en bewoners.

jpGopX.JPG

Zgc2mA.jpeg

BQeomo.jpeg

M9oFbo.JPG

ywtpUj.JPG