Autobranden Oud en Nieuw 2019/2020 | Regio15.nl
DutchEnglish

Autobranden Oud en Nieuw 2019/2020

Regio Haaglanden - In dit verzamelitem kunt u de autobranden vinden die wij rond Oud en Nieuw 2019/2020 in beeld hebben gebracht.


De eerste autobrand in onze regio op oudjaarsdag vond omstreeks kwart over een plaats op een parkeerplaats naast een flatgebouw aan de Toon Dupuisstraat in Den Haag. Agenten waren in de wijk op zoek naar enkele verdachtes die in de nabij gelegen Doctor H.E. van Gelderlaan enkele ruiten hadden vernield, toen zij de brandende auto aantroffen.

Direct werd de brandweer gealarmeerd, maar de auto stond inmiddels al volledig in brand. De brandweer heeft de autobrand geblust, maar de auto kan als verloren worden beschouwd.

Door de brand bleed de claxon van de auto aan staan, wat ervoor zorgde dat de nodige omwonenden wakker werden van de herrie. Een ernaast geparkeerde auto liep ook nog forse schade op. De politie gaat uit van brandstichting.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper, Marcel Hillebrand en Dean de Bood

29uq9W.JPG

PdiPhX.JPG

ZT6zTn.JPG

1IzcZW.JPG

Z8v3yj.JPG

wKfuTC.JPG

3Mo8mu.JPG

CQbyCL.jpeg

9OaKze.JPG

Den Haag- In de Vier Heemskinderenstraat stond een geparkeerde personenauto in brand. Brandweerlieden van kazerne Laak kwamen met spoed ter plaatse en hebben het voertuig geblust. De schade aan de auto is groot. (Foto's en video: Marcel Hillebrand)

G1XqnF.JPG

dJfwSs.JPG

Rijswijk- Ook op de Strijplaan stond een geparkeerde personenauto in brand. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen grotendeels uit de auto. Het voertuig brandde uiteindelijk volledig uit.
(Video en foto's: Marcel Hillebrand)

UzkhM4.JPG

S1hBhO.JPG

28jQha.JPG

tij1HO.JPG

Honselersdijk - De brandweer moest vanmorgenvroeg uitrukken vanwege een voertuigbrand op de Fazantlaan. Het vuur was snel onder controle, maar het voertuig moet wel als totalloss worden beschouwd. De oorzaak van de brand betreft mogelijk brandstichting.. (Foto's: Fred van der Ende)

NnseLK.jpeg

fGFR7C.jpeg

Den Haag - Aan het begin van de Oudejaarsavond raakten twee geparkeerde voertuigen in de Withuysstraat zwaar beschadigd door brand. De brandweer heeft de brand geblust. (Foto's: Daan van den Ende)

QjKIfj.JPG

N9S354.JPG

y1vaU5.JPG

Den Haag - Ook op Tesselschadelaan moest een geparkeerd voertuig het ontgelden. De personenauto stond bij aankomst van de brandweer volledig in vlammen. Een ander voertuig raakte door de hitte ook beschadigd. (Foto's : Jerome Kanaalsteeg, Nick van Mourik en Sander Paardekooper)

Gh6N2x.JPG

Fu4SfV.JPG

knZVMF.JPG

F3YrYx.JPG

ymDW2e.JPG

Den Haag - In de van der Neerstraat (in de Schilderswijk) is een auto uitgebrand. Politie stond met bikers op linie aan beide kanten van de straat om de brandweer veilig hun werk te kunnen laten doen. De auto is totaal uitgebrand en kan als verloren worden beschouwd. (Video en foto's: Sander Paardekooper)

a5xvaL.JPG

rzEXEY.JPG

J9SQ1M.JPG

mXmUDa.JPG

qrJC2c.JPG

Leidschendam - Op de Veurse Achterweg (ter hoogte van de Peugeot dealer) raakt een bestelwagen in brand. Omdat de wagen geparkeerd stond, ligt brandstichting voor de hand als oorzaak.

iY0csc.JPG

zQDbOm.JPG

Eeu98w.JPG

Rijswijk - Op de Clavecimbellaan in Rijswijk stond oudejaarsavond rond 20:30 uur een auto in brand. De brandweer heeft de brand geblust, maar kon helaas niet voorkomen dat deze volledig uitbrandde. (Foto's en video: Danny Botman en Sander Paardekooper)

Aygvbu.JPG

Rt69kV.JPG

YkAh0H.JPG

RnZotm.JPG

8o03o0.JPG

Den Haag - Ook omstreeks half negen stond er een auto in brand op de Laakweg. (Foto's: Willem de Graaf en Jonathan)

99nXEB.JPG

hdFupS.JPG

MR0EeU.JPG

Rijswijk - Rond 21:00 uur stond er een auto in brand op een parkeerplaats langs de Huis te Landelaan tegenover kinderdagverblijf Blauwkapje. Ook hier heeft de brandweer de brand geblust en niet kunnen voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. (Foto's en video: Danny Botman en Sander Paardekooper)

aYPcRo.JPG

vuLjbd.JPG

hLhqhp.JPG

MPI0sO.JPG

Den Haag - Aan de Melis Stokelaan heeft een elektrische auto van de HTM in brand gestaan. De brandweer heeft het voertuig geblust, hierna heeft Vreugdenhil berging met een speciale container het voertuig opgehaald. (Foto’s: Tim de Kleijn en Willem de Graaf)

QWJaGf.JPG

liaZj6.JPG

1YV3kH.JPG

N9j4GJ.JPG

1C6DwJ.JPG

bVikmY.JPG

Honselersdijk - Op de Achter de Dijk is een geparkeerde auto geheel uitgebrand. De brandweer heeft de brand geblust.  (Foto's: Gabi Gonzalez)

twcFky.JPG

fykhJg.JPG

gPSUIC.JPG

03O4U9.JPG

Den Haag - Op de Westenbergstraat staat een auto 'midden op de weg' in brand. Omdat de eigenaar in geen velden of wegen te bekennen is, gaan we ook hier uit van brandstichting. (Foto's: Jonathan)

MQZitb.JPG

RuNt74.JPG

lpjqXm.JPG

oaxvAG.JPG

dT6UXL.JPG

Den Haag - Het wordt eentonig: ook deze geparkeerde auto op het Kaapseplein is rond kwart over elf door vandalen in brand gestoken en uitgebrand; daar kon ook de brandweer helaas niets aan veranderen. (Foto's: Sander Paardekooper)

ZllKsk.JPG

jS5twL.JPG

SVofq0.JPG

x52ZtJ.JPG

WHTxLh.JPG

Hq4uQu.JPG

y0mAuG.JPG

Den Haag - Rond half tien is op de Marktweg een geparkeerde auto in brand gevlogen. De brandweer heeft geblust, maar ook deze auto zal nooit meer de weg op gaan. (Foto's: Sander Paardekooper en Danny Botman)

7VWBhm.JPG

Zs7AMq.JPG

bIvojd.JPG

FJXWXE.JPG

Scheveningen - In de Windastraat in Scheveningen is een auto midden op het kruispunt in vlammen opgegaan. De brandweer heeft de brand geblust. (Foto's: Piet de Ruyter en Bob van Keulen)

LNER2x.JPG

h663jc.JPG

0Wg7vL.JPG

0o219G.JPG

tBsCwC.JPG

xIqmnn.JPG

Den Haag - Geen gelukkig nieuwjaar voor de eigenaar van een auto in de Toon Dupuisstraat. Deze is in brand geraakt en uitgebrand. (Foto's: Nicky Pronk en Rene Hendriks)

34iua3.jpeg

Yh4mAE.jpeg

s4SSUh.jpeg

nDkvdJ.JPG

Den Haag - Omstreeks 1 uur stonden er 3 auto's in brand op het Trekvlietplein. Alle auto's zijn door de brand total loss. (bijna 2 uur later stonden iets verderop nog eens 2 auto's in brand, lees verder in dit item) (Foto's: Nick van der Toorn en Nick van Mourik)

MK2VkK.JPG

S36ueh.jpeg

I7LOJ6.jpeg

YLwSws.JPG

rhpWjg.jpeg

ffKu7Y.jpeg

Den Haag - Even na half twee werd de brandweer gealarmeerd voor een beginnend brandje in een auto op de Radarstraat. Bij aankomst van de brandweer was de brand al gedoofd, maar de schade was toch fors. (Foto's: Nick van der Toorn)

9FpbC7.JPG

halxSO.JPG

Pijnacker - Dit keer een bestelbusje in brand op de van Brachstraat. Vanwege een lekkende benzinetank had de brandweer wat moeite om de brand te blussen. De auto kan naar de schroot. (Foto's: Olav Spa)

GHIZDe.JPG

cH4sqV.jpeg

Den Haag - Om kwart voor twee stond er een auto in brand, en raakte er nog een 2e auto beschadigd op de Erasmusweg ter hoogte van de voormalige brandweerkazerne Escamp. Nadat de brand was geblust, heeft men een aantal vaten onderzocht die daar in de buurt stonden. (Foto's: Sander Paardekooper en Danny Botman)

K0L1Sc.JPG

ocgrB0.JPG

wQ6CEj.JPG

9inHu2.JPG

4ZFQsJ.JPG

Den Haag - Op de Laan van Wateringseweg stond de volgende auto in brand. Dit keer betrof het een BMW. (Foto's: Tim de Kleijn)

yJRcyG.JPG

8Tcgsg.JPG

Den Haag - Even na twee uur is een auto in brand gestoken in de Korbootstraat. Om het vuur nog wat feller te maken, was er voor het aansteken nog een kerstboom in gelegd. (Foto's: Dean de Bood)

9CtW74.jpeg

vtK3GS.jpeg

Oe3lZn.jpeg

yF6tvN.jpeg

Den Haag - Omstreeks half drie stond er een auto in brand op de Coevordenstraat. (Foto: Nicky Pronk)

ZSyLj9.jpeg

Den Haag - Om half drie is er brand gesticht in een bestelbus op de kruising Erasmusweg/Vrederustlaan. De politie hield 4 verdachten aan op verdenking van brandstichting en nog een 5e persoon voor een voor ons onbekende reden. (Foto's: Tim de Kleijn)

kRTrfY.JPG

BMcV3H.JPG

t13ucM.JPG

jyeBrs.JPG

UhBPLb.JPG

Den Haag - Na de eerdere brand met 3 auto's op het Trekvlietplein, omstreeks één uur, stonden omstreeks tien voor drie nog eens 2 auto's in de brand. Ook deze auto's zijn totaal verwoest. (Video/Foto's: Sander Paardekooper, Danny Botman en Piet de Ruyter)

NIKAxe.JPG

MFOLLR.JPG

JBQAAJ.JPG

w2J2Kf.JPG

Den Haag - Om half vier is er nog een auto compleet uitgebrand, dit keer op De Werf. (Foto's: Dean de Bood)

6E9vXC.jpeg

p75x6B.jpeg

uF5Y13.jpeg

MNfWRQ.jpeg

Den Haag - Om kwart voor vier was er nog een autobrand. Dit betrof een auto die tijdens het rijden in brandvloog op de Middenstede. De voorzijde van de auto is compleet uitgebrand. (Foto's: Nick van der Toorn)

XmlK35.JPG

lDnbI4.JPG

IbCUfi.JPG

Den Haag - Om 9 uur de laatste autobrand in dit item. Op het van Veendijk in Ypenburg stonden meerdere auto's in brand. Vanwege de hoeveelheid auto's werd er behalve de reeds aangekomen tankautospuit nog een extra tankautospuit ter plaatse gevraagd. Hiervoor werd er opgeschaald naar "middelbrand". (Ingezonden video en foto's via WhatsApp)

0ozeWv.jpeg

hPOIAt.jpeg