Brandstichting in het regiokantoor van het CBR | Regio15.nl
DutchEnglish

Brandstichting in het regiokantoor van het CBR

Rijswijk - Vanmorgen is brand uitgebroken in het pand van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen aan de Lange Kleiweg.


De brand is omstreeks kwart voor acht uitgebroken; er waren toen al personeelsleden en examenkandidaten aanwezig. 

In verband met de brand zijn brandweereenheden van kazernes Laak en Rijswijk ter plaatse gegaan. Vrijwel meteen na aankomst is opgeschaald naar 'middelbrand'.

Er kwam veel rook uit het pand, en het gebouw is ontruimd. Iedereen is op tijd naar buiten gekomen; er zijn geen gewonden. Geplande rijexamens kunnen door de brand geen doorgang vinden, want de schade aan het pand door rook en roet is enorm. Het CBR plant de uitgevallen examens op een latere datum opnieuw in.

Update: De politie maakt bekend dat een man is aangehouden op verdenking van brandstichting. Het is nog niet duidelijk of het om een examenkandidaat gaat die bijvoorbeeld eerder gezakt is voor het rijbewijs.

Update: het gaat om een 38-jarige man uit Den Haag. Op het moment dat de brand uitbrak waren er ongeveer 30 mensen in het gebouw. De man zit vast, en wordt gehoord.

Update 4 januari 2020: Er is een groot onderzoek gestart naar de aanslag op het CBR in Rijswijk.

Update 8 januari 2020: Bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Rijswijk kunnen waarschijnlijk tot 1 mei geen examens worden afgenomen. Duizenden examens worden nu verplaatst. Kandidaten kunnen terecht bij andere CBR-locaties. Het gaat de komende tijd ook ’s avonds en op zaterdag theorie-examens afnemen. Er is een speciale pagina ingericht. Voor de praktijkexamens - ook de taxi-examens van CCV - heeft het CBR onderdak gevonden in Event Plaza aan de Lange Kleiweg 86 in Rijswijk.

Video en foto's: Daan van den Ende

Z0SkFb.JPG

1bchfz.JPG

5syX2I.JPG

Ch35eN.JPG

WbJxiP.JPG

Ba5uo0.JPG

oiWZvb.JPG

NHmnLm.JPG

Qg97DA.JPG

iuPcb7.JPG

Xz3jsl.JPG

swQEpy.JPG