Grote brand in bedrijfspand Polluxstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Grote brand in bedrijfspand Polluxstraat

Den Haag - Een flinke brand in een bedrijfspand aan de Polluxsstraat (industriegebied Binckhorst) vanavond.


De brand werd gemeld vanuit de McDonalds, maar bleek dus aan de overkant van de Binckhorstlaand te woeden. De brand was bij aankomst van de brandweer al uitslaand.

Het gaat om een soort loods of grote schuur nabij een rij bedrijfspanden; achter de 'Pollux studios'. De brandweer heeft gelijk opgeschaald naar 'grote brand'.

Er is vlakbij de brand een man aangehouden. Zijn handen worden in papieren zakken gedaan. Dat zou erop kunnen duiden dat deze persoon een verdachte van brandstichting is; de papieren zakken zorgen ervoor dat eventuele sporen behouden blijven.

De rookwolken en vlammen waren van veraf zichtbaar. De brand schijnt o.a. tot in Ypenburg te ruiken te zijn. In verband met de brandbestrijding en ondersteuning zijn brandweereenheden van kazernes in Den Haag, Rijswijk, Wassenaar, Wateringen en Pijnacker-Nootdorp gealarmeerd.

Rond 22:30 zijn er nauwelijks vlammen meer zichtbaar. Het blijkt dat er tijdens de brand asbest is vrijgekomen; waarschijnlijk (maar niet 100% zeker) afkomstig van het dak. Deze asbest is alleen op het terrein terecht gekomen; niet op de openbare weg of elders in de omgeving.

Update 27-2 13:00: De asbest blijkt toch wel verder verspreid te liggen dan eerst werd gedacht. Een aantal straten rond het brandadres zijn besmet en afgezet.

Video: Piet de Ruyter

Foto's: Piet de Ruyter, Sebastiaan Barel, Dean de Bood, Jim Scheffers, Wesley Groothuis en Fabian Krijbolder

G0UMOq.jpeg

zppLgR.jpeg

Wa itemdankzijtiplijjn

I7WGnl.jpeg

Video: Fabian Krijbolder (viw WhatsApp)

9q4Yvv.jpeg

js5B89.JPG

AAcPoM.jpeg

J8H7z1.JPG

rtS0ez.JPG

09h8lV.JPG

z3Ncnv.JPG

Zk8upJ.JPG

sBNa6d.JPG

vBpjYK.jpeg

eZEZWd.jpeg

WLuYh9.JPG

opHORi.JPG

Rond 22:30 zijn er nauwelijks nog vlammen zichtbaar.

q0CJqh.JPG

TRrDNs.JPG

MczYy6.JPG

g7f1uE.jpeg