Brand in parkeergarage Grote Woerdlaan | Regio15.nl

Brand in parkeergarage Grote Woerdlaan

Naaldwijk - Een automatische brandmelding is vaak 'loos alarm'; maar vanmorgen bleek er daadwerkelijk iets aan de hand.


De brandweer werd vanmorgen om even voor half tien gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij Residence Woerdstaete op de Grote Woerdlaan.

Bij aankomst bleek er inderdaad wat rook uit de parkeergarage te komen. Hierop werden ter aanvulling meer brandweervoertuigen gestuurd.

Het is nog niet duidelijk wat er precies brandt; de brandweer schaalt op naar 'middelbrand'.

Update 10:00: de eigenlijke brandhaard is gevonden en afgeblust. De vraag is nu of de rook het appartemencomplex binnen trekt, en of de brand zich nog uitbreidt. Het sein 'brand meester' is dus nog niet gegeven. Uit voorzorg is er een ambulance ter plaatse. Op dit moment veroorzaakt de rook nog niet heel veel problemen binnen, en wordt het appartementencomplex dus nog niet ontruimd.

Update 10.30: het brandje heeft gewoed in een meterkast die zich in de parkeergarage bevindt. Er zijn drie woningen ontruimd. De brandweer controleert de woningen op de aanwezigheid van koolmonoxide. Er wordt gecontroleerd of de brand niet is doorgeslagen in de spouwmuur.

Burgemeester Arends van gemeente Westland kwam even op de fiets langs om zich op de hoogte te laten stellen bij de brand.

Video en Foto's: Tim de Kleijn

3rgtrU.jpeg

vm3wFy.jpeg

JlPv3G.jpeg

AjumrZ.jpeg

3sHo5I.jpeg

PdGBfE.jpeg

HjTp66.jpeg

IWoCz5.jpeg

w5FzoI.jpeg

6gmrGI.jpeg

H9hFgd.jpeg

79P3Xu.jpeg

q3uutI.jpeg

XNCGzN.jpeg

10fMMG.jpeg

DY7FKe.jpeg

B0NjdD.jpeg