Aanhoudingen en veel rook bij brand 's-Gravenweg | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Aanhoudingen en veel rook bij brand 's-Gravenweg

Nootdorp - Bij een brand op de 's-Gravenweg zijn twee of drie mannen aangehouden.


In eerste instantie was er niet veel rook of vuur te zien, maar opeens kwam er wel een hoop rook vrij, waarschijnlijk toen de brand zuurstof kreeg en zich kon gaan ontwikkelen.

Waarom de twee zijn aangehouden en waar ze dus van verdacht worden is nog niet bekend. De twee zijn na de aanhouding in een ambulance onderzocht. Ook enkele agenten zijn onderzocht. Daarna zijn zowel de verdachten als de politiemensen preventief ontsmet door de gevaarlijke stoffen eenheid van de brandweer.

De brandweer schaalde op naar 'middel ongeval gevaarlijke stoffen'. Ook hebben de autoriteiten GRIP 1 afgekondigd, voor de onderlinge communicatie.

De brand lijkt zich op dit moment alleen nog maar verder te ontwikkelen. De rookwolken zijn van een grote afstand te zien. Gezien de gevaasrzetting blust de brandweer niet actief, maar voorkomen zij alleen dat de brand zich uitbreidt naar de omgeving. Het Randstadrail verkeer en autoverkeer in de wijde omgeving is stilgelegd.

Er is nog niets bekend over de aard van de 'gevaarlijke stoffen' en wat er precies in brand staat. Er gaan geruchten over een drugslab (wat de aanhoudingen en de gevaarlijke stoffen zou verklaren) maar dat is nog niet bevestigd.

De brandweer meldt 'Heeft u last van de rook? Sluit uw ramen en deuren en zet de ventilatie uit'.

Meetploegen van de brandweer controleren in de omgeving van het incident op aanwezigheid van hoge concentraties gevaarlijke stoffen. 

Update 14:00: de rookontwikkeling lijkt sterk af te nemen. Een politieberger heeft een deels uitgebrande bedrijfswagen mee genomen. Die bestelbus lijkt van het LFO te zijn; de 'landelijk faciliteit ontmantelen' van de politie. Dat is een politie eenheid die gespecialiseerd is in het ontmantelen van drugslabs. 

Update 14:30: de brandweer is begonnen met het afblussen van de brandhaard

Update 17:45: de politie bevestigt: drie aanhoudingen en vermoedelijk een drugslab. De drie mannen zijn een 20-jarige uit Nootdorp, en twee 24-jarigen uit Voorburg en Den Haag.

Video en foto's: Sebastiaan Barel, Jim Scheffers en Olav Spa

M2dPGs.JPG

kXazCN.JPG

EQycCO.JPG

aAHIpW.JPG

7jkKwB.jpg

6tTPa0.JPG

tOLngj.jpeg

ucw6Za.jpeg

dQc8hx.JPG

RSXRIC.JPG

VuC2R6.JPG

CPuYxg.JPG

6tFtoM.jpeg

WdPVQx.jpeg

nRNPyn.JPG

iTogUE.jpeg

EGyUjQ.JPG

6tTPa0.JPG

a4veDc.jpeg

2uHkGA.jpeg