Brand in Oranje Nassau College Zoetermeer | Regio15.nl

Brand in Oranje Nassau College Zoetermeer

Zoetermeer - Vanavond is brand uitgebroken in het pand van het Oranje Nassau College aan de Clauslaan.


Rond elf uur is de brand gemeld nadat vermoedelijk de bliksem was ingeslagen in het dak tijdens een onweersbui. De melding is in eerste instantie binnengekomen als automatische brandmelding. Bij aankomst van de brandweer bleek er daadwerkelijk brand te zijn.

De brandweer heeft enige tijd moeite gehad om de brand te bereiken c.q. onder controle te krijgen. Om meer personeel en materieel ter plaatse te krijgen is een tweede tankautospuit gealarmeerd en is omstreeks half twaalf opgeschaald naar 'middelbrand'.

Vanwege de moeilijke bereikbaarheid van de brand, is het BAS-team vanaf kazerne Rijswijk gevraagd ter assistentie. Dit team beschikt over extra middelen en expertise om deze brand onder controle te krijgen.

Rond middernacht werd een extra tankautospuit vanuit Den Haag gealarmeerd en is verder opgeschaald naar 'grote brand'. Eenheden van kazernes in Wateringen en Pijnacker-Nootdorp verlenen ondersteuning. 

Omstreeks één uur was de brand onder controle. Stichting Salvage zal de school ondersteunen bij het verwerken/beperken van de schade.


Video en foto's: Sebastiaan Barel en Dean de Bood

Aij5U7.JPG

XYfxJf.JPG

wfxzGr.jpeg

3ZvB6k.jpeg

jWYa3r.jpeg

tkkkMH.JPG

DMH4yL.JPG

kcyujD.JPG

hAOhiu.JPG

YaVZwW.JPG

ZeCTGv.JPG

Kk1uz8.jpeg

Cc99FW.jpeg

OV067u.jpeg

2HKV4D.JPG

orCs5u.jpeg

iavfQw.JPG

M0No7p.jpeg

VhbMCC.jpeg

tzksJb.JPG