Grote brand in woning De Lier | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Grote brand in woning De Lier

De Lier - Vanavond heeft er een grote brand gewoed in een woning aan het Eikenhof.


Om even voor half acht kreeg de brandweer de melding binnen van de brand. Hierop zijn voertuigen van kazernes in Delft en De Lier gaan rijden.

Bij aankomst bleek dat er brand was ontstaan op het dakterras; de vlammen zijn daarbij naar binnen geslagen. De brand ging gepaard met dikke, zwarte, rook die tot in de verre omtrek was te zien.

De brandweer schaalde rond 19:35 op naar 'middelbrand' en vijf minuten later zelfs naar 'grote brand'. Ter aanvulling/ondersteuning zijn toen eenheden van kazernes in onder andere Wateringen, Monster en Honselersdijk naar het brandadres gestuurd. De opschaling was met name noodzakelijk voor de waterwinning.

Met inbegrip van de getroffen woning zijn totaal vijf woningen ontruimd. Toen de brand onder controle was, bleek hoeveel schade de brand had aangericht. De woning is onbewoonbaar; de brandweer moet ook sloopwerkzaamheden aan het dak verrichten. Er vielen gelukkig geen gewonden.

Stichting Salvage zal de bewoners ondersteunen bij het afwikkelen van de schade en tijdelijke huisvesting.

Update 21.45 uur: uit nadere informatie van de brandweer blijkt dat maar liefst vijf woningen onbewoonbaar geworden zijn vanwege de brand. De woningen buiten het brandadres hebben met name waterschade opgelopen.
Video en foto's: Gabi Gonzalez en Daan van den Ende

9hXk4j.jpeg

71uPbA.jpeg

MuQpOA.JPG

VPxv11.JPG

KLEoqZ.JPG

WE3pw1.JPG

0wQ02h.JPG

KRurbk.JPG

r7BOGW.JPG

vYQ8u6.JPG

KGiDVG.JPG

BADzpf.JPG

UHf7Lt.JPG

2WK21w.JPG

1RFcxT.JPG

9CDqFC.JPG

k1Ztiy.JPG

P2py7M.JPG

BteSCR.JPG

p9CZlL.JPG

mSnsgl.JPG

IeSMuM.JPG

hbMOhq.JPG

9OgVod.JPG

wfOxY3.JPG