Brand verwoest woning De Wickelaan | Regio15.nl

Brand verwoest woning De Wickelaan

Leidschendam - Een uitslaande brand heeft vanmiddag een woning aan de De Wickelaan grotendeels verwoest.


De bewoner was aan het klussen in de garage/carport naast de woning, toen daar wat fout ging en er brand ontstond. De garage stond al snel volledig in brand. Helaas voor de bewoners stond de wind zodanig dat de vlammen naar de eigenlijke woning geblazen werden, waardoor het schuine dak daarvan ook vlam vatte. Het vuur breidde zich onder de dakpannen snel uit richting de zolder.

De brand veroorzaakte (vermoedelijk ook door de bitumineuze dakbedekking van de garage) grote zwarte rookwolken, die van kilometers ver te zien waren. De bewoners zijn veilig naar buiten gekomen, en werden buiten op straat opgevangen.

De brandweer schaalde op naar 'middelbrand'. Het vuur werd zowel van binnen als van buiten bestreden. Na ongeveer een half uur lukte het om het vuur te stoppen, en werd de rookontwikkeling minder.

De woning is waarschijnlijk voorlopig onbewoonbaar; de carport zal waarschijnlijk herbouwd moeten worden. De auto die op het pad stond liep ook brandschade op. Stichting Salvage zal ter plaatse komen om de bewoners aan onderdak te helpen, en een begin te maken met het herstel van het pand.

Video: René Satter

Video: Sebastiaan Barel, Rene Hendriks


Foto's: René Satter, Stephanie Gitz, Sebastiaan Barel, Lucien de Vries en Rene Hendriks

bfHH8c.jpeg

Wa itemdankzijtiplijjn

ZdGKIs.jpeg

uu2tui.jpeg

7quUMl.jpeg

l89DXL.jpeg

OPWMWQ.jpeg

pegAc0.JPG

nfAzxs.JPG

soZR8R.JPG

bHuyfZ.JPG

6wNMoR.JPG

u8llly.JPG

q5VZGz.JPG

Y3LcLI.JPG

jgaxA1.JPG

gmaImz.JPG

IM8sP0.JPG

Zr6si6.JPG

H18RIR.JPG

Uvsg9L.JPG

67R46o.JPG

mFuvUF.JPG

2zfhvS.JPG

zdIQzk.JPG

EveWEw.jpeg

35U3JZ.jpeg

iuLsMN.jpeg

TiN4Dn.jpeg