Brand in Chinees restaurant Golden House Waldhoornplein | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brand in Chinees restaurant Golden House Waldhoornplein

Rijswijk - Elke Rijswijker kent het Chinees restaurant 'Golden House' aan het Waldhoornplein.


Het restaurant bestaat al jaren en jaren, en heeft al menig hongerige mond gevoed. Vanavond brak er brand uit; er kwamen dikke zwarte rookwolken uit de schoorsteen.

Het is niet duidelijk of het restaurant open is voor afhaalmaaltijden, of dat het nu vanwege de corona maatregelen helemaal gesloten was. De brand werd zo'n beetje op het moment van de aankomst van het eerste brandweervoertuig kort uitslaand. De brandweer schaalde op naar 'middelbrand'.

De schoorsteen staat sowieso in brand, maar mogelijk heeft de brand zich 'naar links en rechts' uitgebreid en is ook het dak in brand geraakt. Om dat uit te sluiten wordt het dak deels gesloopt door de brandweermensen. Eén ploeg is dus op het dak bezig; en een tweede ploeg bestrijdt de brand van binnenuit.

Na ongeveer een uur was duidelijk dat de brand onder controle was en ging de brandweer inpakken. De schade aan de keuken lijkt mee te vallen, maar de schoorsteen en het dak zijn wel flink beschadigd.

Update: de eigenaar was bezig in de keuken en ontdekte de rook uit de schoorsteen; hij belde gelijk de brandweer en zette de ventilatie uit. Het restaurant is inderdaad open voor afhaalmaaltijden, dus er werd gekookt op het moment dat de brand uitbrak.

Eerder vandaag brak er ook al brand uit in de keuken/schoorsteen van een restaurant aan de Gortstraat in Den Haag.

Video: Tim de Kleijn

Video: Raymond Born

Video: via de WhatsApp tiplijn

Foto's: Tim de Kleijn en Guillain Baan

uQRruc.jpeg

saKrnx.jpeg

ZGvuxG.jpeg

q17FAD.jpeg

UusekP.jpeg

RCbijz.jpeg

nyztm1.jpeg

zX9QWV.jpeg

HnRtIa.jpeg

TI3hrI.jpeg

h4QTmw.jpeg

AjmPHi.jpeg

t7RSmE.jpeg

oMRj9b.jpeg

gRNkvW.jpeg

JMzVfx.jpeg

hhsLVC.jpeg