Werkzaamheden veroorzaken dakbrand Lekstroom | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Werkzaamheden veroorzaken dakbrand Lekstroom

Zoetermeer - Vanmiddag is brand uitgebroken in een twee onder één kap woning aan de Lekstroom.


De brand werd rond tien over half vier gemeld en daarop zijn brandweereenheden van kazernes uit Zoetermeer en Benthuizen uitgerukt.

Bij aankomst kwam er veel rook onder het dak vandaan en was de brand zelfs kort uitslaand. De brandweer heeft toen opgeschaald naar 'middelbrand' omdat de bemanning van de twee tankautospuiten bij de bluswerkzaamheden was ingezet.

Omdat de brand zich via het dak uitbreidde naar de naastgelegen woning, is verder opgeschaald naar 'grote brand' en zijn er meer brandweereenheden ter plaatse gegaan, waaronder de tankautospuit van kazerne Zoetermeer-Stadshart.

Rond tien over half vijf is verder opgeschaald naar 'zeer grote brand' omdat ook de tankautospuit van kazerne Wassenaar, als vierde tankautospuit, is ingezet.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

De bluseenheden krijgen ondersteuning van brandweervoertuigen uit Den Haag, Rijswijk, Wassenaar en Pijnacker-Nootdorp. Delen van het dak worden gesloopt om de uitbreiding van de brand tegen te gaan.

Volgens een woordvoerder van de brandweer is de brand ontstaan tijdens werkzaamheden aan het dak, aan de achterzijde van de woning. De dakisolatie is toen gaan branden. De bewoners waren thuis ten tijde van het uitbreken van de brand, maar konden zich tijdig in veiligheid brengen. Behalve de schade van de brand zelf zal ook de waterschade aan het interieur van de woningen aanzienlijk zijn.

Video en foto's: Sebastiaan Barel, Casper Fries en Willem Pos

NkcFON.jpeg

7RS715.jpeg

YRd6GN.jpeg

Ythf1V.jpeg

zKn1p4.jpeg

Zmstya.JPG

Hb6Uay.JPG

gKBEAo.jpeg

gFktfT.JPG

S4ifsA.jpeg

kQW4kh.jpeg

2hlur6.jpeg

G12GAF.JPG

HxQcWK.JPG

bR36Rx.JPG

xrCro0.JPG

FpURED.JPG

lc0WQ2.JPG

ZZsPkP.JPG

JX95e2.JPG

OJwuny.JPG

MPbFLT.jpeg