Circa 18 woningen ontruimd bij brand portiekflat Rederijkerstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Circa 18 woningen ontruimd bij brand portiekflat Rederijkerstraat

Den Haag - Op de zolder van een portiekflat aan de Rederijkerstraat heeft in de nacht van woensdag op donderdag een zeer grote brand gewoed.


De brandweer werd rond half twee gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak.

Tientallen bewoners van circa achttien woningen werden geëvacueerd. Geëvacueerde bewoners zijn met een HTM-bus naar een politiebureau gebracht om daar warm de verdere gebeurtenissen af te wachten. Niemand is gewond geraakt bij de brand.

Er kwam veel rook vrij, maar voor zover bekend zijn er geen bijzondere schadelijke stoffen vrijgekomen. Een woordvoerder van de brandweer roept wel op om ramen en deuren te sluiten als mensen last hebben van de rook.

Om genoeg bluswater bij de brand te krijgen, is een grootschalig watertransport opgebouwd. Omdat de slangen van het grootschalig watertransport vanaf de Fuitweg over de Troelstrakade naar de Rederijkerstraat lopen, zijn deze wegen gedeeltelijk in beide richtingen afgesloten.

Rond drie uur was de brand onder controle; wel was de brandweer nog bezig met nablussen en sloopwerkzaamheden. Van de achttien ontruimde woningen zijn er negen tijdelijk onbewoonbaar. De bewoners van de overige woningen mochten terug naar hun woning, nadat die gecontroleerd waren op de aanwezigheid van koolmonoxide.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. Op een later moment zal onderzoek gedaan worden.

De brand is bestreden door brandweereenheden uit Den Haag en Rijswijk, met ondersteuning uit onder andere Monster, Wateringen, Honselersdijk en Leidschendam-Voorburg.

Update 10.00 uur: de politie meldt dat er in de getroffen woning mogelijk een hennepkwekerij aanwezig was. Onderzocht wordt of het ontstaan van de brand mogelijk verband houdt met de aanwezigheid van de hennepkwekerij.


Video en foto's: Daan van den Ende en Hind

Ki0ATU.JPG

pEHCJa.JPG

ibyXTW.JPG

brsjB3.JPG

k1Qbd9.JPG

xWYdYt.JPG

UKIegX.JPG

gMKfYX.JPG

whwrwq.JPG

aLcn0g.JPG

jE2Js6.JPG

Fikkjn.JPG

xIeReF.JPG

EIcn3W.JPG

n4IjUd.JPG

ps1OWd.JPG

052sEY.JPG

GblSy8.JPG

Ncdsj8.jpeg

joEtMO.JPG

G6dvNk.JPG

KCK4Cy.JPG

Tg4bmx.JPG

DsSBM4.JPG

Bij daglicht is de schade aan de flat goed te zien.

HMQuR7.jpeg