Brand in woning Rockanjestraat door brandstichting | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brand in woning Rockanjestraat door brandstichting

Zoetermeer - Vannacht heeft brand gewoed in een woning aan de Rockanjestraat; de vermoedelijke oorzaak is brandstichting.


Rond tien voor vier werden de bewoners opgeschrikt door een harde knal. Toen zij naar buiten keken bleek de voorkant van de woning in brand te staan.

De brandweer werd hierop gebeld en daarop zijn brandweereenheden van kazernes in Zoetermeer en Benthuizen ter plaatse gegaan. De brandweerlieden hadden de brand snel onder controle.

Omdat de brand mogelijk was doorgeslagen in de spouwmuur en mede vanwege de ontruiming van de getroffen woning en twee naastgelegen woningen is opgeschaald naar 'middelbrand'. Bij de brand is ook een scooter uitgebrand die voor de woning stond.

De bewoners van de naastgelegen woningen mochten na controle op de aanwezigheid van koolmonoxide weer terug naar hun woningen.

Een bewoner van de getroffen woning is in de ambulance onderzocht op rookinhalatie, maar hoefde niet te worden vervoerd.

Doordat de brand vermoedelijk is ontstaan door een brandend voorwerp tegen de gevel van de woning, gaat de politie verder onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. De bewoner kan tijdelijk niet terug naar de woning. Stichting Salvage ondersteunt de bewoner bij de schadeafhandeling.

Update 6 januari: de politie zoekt getuigen van de brandstichting. Er zou met een molotovcocktail zijn gegooid.

Video en foto's: Jim Scheffers en Marcel

3SvOTI.jpg

K3rK1H.jpg

mVIPE7.jpg

lbXGGR.jpg

X3LPYh.jpg

Pk2iLS.jpg

MaWbUg.JPG

3qE2TR.JPG

hqpLxI.jpg

jOXKko.JPG

jxNGZt.jpg

B3P97d.jpg