Veel rook en twee aanhoudingen bij brand Chasséstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Veel rook en twee aanhoudingen bij brand Chasséstraat

Den Haag - Vanochtend is er brand uitgebroken in een woning aan de Chasséstraat.


Even voor half elf vanochtend kreeg de brandweer een melding van een gebrouwbrand. Brandweereenheden van kazernes Den Haag/Centrum en Den Haag/Archipel zijn daarop uitgerukt.

Bij aankomst van het eerste voertuig werden direct de bemanning van beide tankautospuiten ingezet en werd er opgeschaald naar 'middelbrand'. Rookwolken waren in de wijde omtrek te zien. De brand heeft grotendeels aan de achterkant van het pand  gewoed.

In de zelfde straat ter hoogte van het brand adres zijn twee personen aangehouden. Een vrouw wordt verdacht van brandstichting en de man van 'belemmering' van de hulpdiensten. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau.

Er zijn 9 woningen ontruimd volgens de brandweer; en daar zijn tussen de 10 en 20 bewoners uit gehaald. De brandweer is momenteel in het pand een gedeelte aan het open breken omdat de brand nog tussen de vloer en het plafond zit.

Rond half twaalf was de brand onder controle. De brandweer laat weten dat er één persoon is nagekeken door ambulancepersoneel, maar zij hoefde niet vervoerd te worden. Even voor twaalf uur mochten de meeste bewoners weer terug naar hun woningen. Een aantal omliggende panden (waaronder een restaurant) heeft door de brand forse schade opgelopen.

Video: Edyta Grant en Rene Hendriks

Foto's: Renske en Rene Hendriks 

Foto gemaakt vanaf omgeving Spui.

cgp5Xk.jpg

Foto gemaakt vanaf de Loosduinseweg.

e7UL08.jpg

UEkAWs.JPG

3a8Q5q.JPG

Yv107D.JPG

PRKvl0.JPG

7uYs0W.JPG

UEkAWs.JPG

nsfudW.jpg

0M1ZMK.jpg

4N0cOL.jpg

ooCXmg.JPG

Zq4Vte.JPG

3heXgm.JPG

jfr2lC.JPG

NrVdTF.JPG

Gbt0P4.JPG