Forse brand op ranch aan de Opstalweg | Regio15.nl

Forse brand op ranch aan de Opstalweg

Naaldwijk - Een uitslaande brand heeft vannacht forse schade veroorzaakt aan de ranch van Jan Olsthoorn aan de Opstalweg.


De brand werd even na 04:00 gemeld. Om die te kunnen bestrijden zijn eenheden van de brandweer uit een groot deel van de regio op pad gestuurd. Er werd opgeschaald naar 'zeer grote brand'. 

Branden in dergelijke kassencomplexen strekken zich vaak uit over een grote oppervlakte, en zijn vaak moeilijk te bereiken voor de de brandweer. Daarom werd ook het drone team gealarmeerd; om een totaaloverzicht vanuit de lucht te kunnen geven.

Een naastgelegen paardenstal werd door de brand bedreigd dus was er sprake van het ontruimen van de stal, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig. In het brandende deel zou een stuk opslag gevestigd zijn; daar zouden onder andere oldtimers staan.

Een aantal wegen in de buurt werden afgesloten voor het autoverkeer, omdat er slangen van het grootschalig watertransport over de weg heen liggen. Rond 05:00 werden de vlammen boven het dak zichtbaar minder.

Bij de bluswerkzaamheden en ondersteuning zijn brandweereenheden ingezet uit onder andere Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, Monster, 's-Gravenzande, Wateringen, Rijswijk, De Lier en Wassenaar.

Update 06.00 uur: volgens een woordvoerder van de brandweer is de brand bijna onder controle en kan dan het sein 'brand meester' worden gegeven. Brand is ontstaan in een aantal auto's die in het kassencomplex waren opgeslagen. Er zijn meetploegen ingezet, maar er is geen gevaar geweest voor de volksgezondheid; de wind stond zodanig dat de rook niet over de bebouwde kom is getrokken. De brandweer heeft de blusrobot ingezet bij het ventileren van het complex. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.

Video en foto's: Danny Botman

7YN4oH.JPG

x5QVaf.JPG

du2mPT.JPG

7zsxKn.JPG

CFZBlo.JPG

YncpbU.JPG

NZIV6S.JPG

AbwNl9.JPG

MXEG3C.JPG

80FTdA.JPG

b1OuLp.JPG

n9vTSh.JPG

xn5Rrw.JPG

sFo0Gg.JPG

2RswcM.JPG

q9v8IU.JPG

Wkaltd.JPG

8n76nJ.JPG

LHcH3F.JPG

7VUirO.JPG

rgMRkc.JPG

74P6II.JPG

d7AiHQ.JPG

u7Pir2.JPG

SwdbVq.JPG