Hennepkwekerij aangetroffen bij woningbrand Goeverneurlaan | Regio15.nl

Hennepkwekerij aangetroffen bij woningbrand Goeverneurlaan

Den Haag - Vanavond heeft er brand gewoed in een woning aan de Goeverneurlaan. De politie hield beide bewoners aan.


Om even na half zeven kreeg de brandweer een melding van een gebouwbrand.

Direct werden er diverse brandweereenheden gealarmeerd. Voertuigen van de kazernes Rijswijk en Laak kwamen samen met de Officier van Dienst ter plaatse.

Eenmaal ter plaatse werd er gelijk een straal hoge druk uitgerold en werd de hoogwerker opgesteld. Het bleek dat er rook kwam uit het plafond van de bovenste verdieping. Het was op dat moment niet duidelijk waar de brandhaard zich bevond. Hiervoor moesten er sloopwerkzaamheden worden verricht.

Bij dit alles is de bemanning van twee tankautospuiten ingezet. Een kwartier na de eerste melding schaalde de brandweer dan ook op naar 'middelbrand'. De brandweer liet een extra voertuig vanaf kazerne Rijswijk ter plaatse komen met extra gereedschap t.b.v. de sloopwerkzaamheden. 

Omdat de voertuigen van de hulpdiensten op de trambaan staan is het tramverkeer in de richting van Den Haag gestremd. Ook het overige verkeer moest omrijden.

Er zijn op de locatie van de brand twee personen aangehouden. Het betroffen de bewoners van 63 en 66 jaar oud. De politie laat weten dat er in de woning van het brandadres een hennepkwekerij is gevonden, die nog niet in werking was.

Rond acht uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Het pand is door de brandweer overgedragen aan de politie en de recherche doet onderzoek bij de hennepkwekerij. Mogelijk is de brand ontstaan door het illegaal aftappen van electriciteit.

 

Video en foto's: Sander Paardekooper

LdmuKO.JPG

6YfrKu.JPG

wT0Np7.JPG

8i42gg.JPG

szh5Lw.JPG

EKdXkR.JPG

D1kdea.JPG

XrbE8I.JPG

IrhtlC.JPG

yCaSr1.JPG

novSMX.JPG

lDNPr2.JPG

h4Lj3Q.JPG

VT5EBU.JPG

uYh9UZ.JPG

VyOrXa.JPG

7rj45p.JPG

rWngvg.JPG

3nuziB.JPG