Zonnepanelen in brand op de Wissingstraat | Regio15.nl

Zonnepanelen in brand op de Wissingstraat

Delft - Er woedt momenteel brand in het dak van een woning aan de Wissingstraat.


De brandweer werd omstreeks kwart over twaalf gealarmeerd vanwege brand op het dak van de woning.

De daken van de huizen in deze straat bestaan voornamelijk uit zonnepanelen. Vermoedelijk is daar de brand ontstaan. Het dak en een dakkapel raakten door de brand zwaar beschadigd. 

De bewoners van de meest getroffen woning waren ten tijde van het uitbreken van de brand niet thuis. Vijf omliggende woningen zijn ontruimd.

In verband met de brand zijn brandweereenheden van kazernes Delft en Pijnacker-Nootdorp gealarmeerd. Vanaf kazerne Rijswijk is een specialistisch brandbestrijdingsteam ter plaatse gegaan.

Bij de brandbestrijding zijn beide tankautospuiten ingezet. De brandweer schaalde daarom op naar 'middelbrand'. De brandweerinzet is erop gericht om uitbreiding te voorkomen.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. In de wijk zijn veel gelijksoortige zonnepanelen geïnstalleerd, wat vermoedelijk betekent dat er veel belangstelling zal zijn voor de oorzaak van de brand. Er zijn brandonderzoekers opgeroepen om een onderzoek in te stellen.

Update 12:50 uur : de brandweer heeft de brand verder opgeschaald naar 'grote brand'. Er is een extra tankautospuit vanuit Den Haag onderweg. Later zijn ook aanvullende eenheden uit Honselersdijk en Wateringen ter plaatse gegaan. Ook zijn extra hoogwerkers onderweg uit Leidschendam-Voorburg en Den Haag.

Update 13.55 uur: de brandweer meldt dat de brand woedt tussen de zonnepanelen en het dak. De brand is (nog) niet naar binnen geslagen in de woning(en). Men gaat zonnepanelen verwijderen om zodoende de brand een halt toe te kunnen roepen.

Video en foto's: Jim Scheffers

EULo7f.jpg

KzhojZ.jpg

rVTUlM.jpg

i07rtE.jpg

hZl7iT.jpg

SscAiS.jpg

3OHfl2.jpg

ueyTtQ.jpg

JQTKnc.jpg

J3Xb03.jpg

ppAJMF.jpg

v6AvuV.jpg

TRXW1C.jpg

VkU7Dc.jpg

LBb1W2.jpg

2uFQBN.jpg

2wyANQ.jpg

HNtoRl.jpg

qNiyF5.jpg

GzE6mr.jpg

XaOsQK.jpg