Veel rook bij brand in spouwmuur van woningen Bogotástraat | Regio15.nl

Veel rook bij brand in spouwmuur van woningen Bogotástraat

Den Haag - Vanmiddag is er brand ontstaan in de spouwmuur van een woning in het Wateringse Veld.


Rond tien voor vijf kreeg de brandweer een melding van een brand in een woning aan de Bogotástraat.

Brandweereenheden van kazernes; Den Haag/Loosduinen en Wateringen werden gealarmeerd. Niet veel later werd ook een brandweereenheid van kazerne Rijswijk gealarmeerd. Deze eenheid heeft specialistische materialen ter beschikking voor het bestrijden van complexere branden.

Toen de eerste tankautospuit ter plaatse was, kwam er al veel rook uit de muur van een woning, waarop de brandweer opschaalde naar 'middelbrand'. 

De brand had zich inmiddels via de spouwmuur naar enkele naastgelegen woningen verspreid. Om even na vijf uur werd door de brandweer verder opgeschaald naar 'grote brand'.

Op meerdere plekken is door de brandweer de gevel en dakrand van de woning gesloopt. Hierdoor kon de brandweer met speciale fognails de spouwmuur vol water laten lopen.

Behalve door brandweereenheden uit Den Haag, Wateringen en Rijswijk werd ook ondersteuning geleverd door brandweervoertuigen uit Monster.

De woordvoerster van de brandweer laat weten dat er geen woningen zijn ontruimd door de hulpdiensten, maar dat iedereen zelf uit de woningen is gekomen.

De vermoedelijke oorzaak van de brand is laswerkzaamheden tijdens een verbouwing aldaar. Rond half zeven was de brand onder controle. De brandweer heeft bij meerdere woningen veel sloopwerkzaamheden moeten verrichten om te controleren of het vuur daadwerkelijk gedoofd was.

Minimaal vier woningen zijn ernstig beschadigd door de brand.

Video: Tim de Kleijn

Foto's: Tim de Kleijn en Nikolai Overbeeke

clrS68.jpg

ZmSn0A.jpg

J5HOzK.jpg

HYNQzc.jpg

7C9g8D.jpg

JAeaa2.jpg

fflfMT.jpg

WKnASP.jpg

pPmvp0.jpg

bY9NZE.jpg

xmRhsh.jpg

vx3J7y.jpg

iYZGmG.jpg

k9a9Jl.jpg

lWRT5B.jpg

xnTlOq.jpg

4YhYuf.jpg