'Verwarde man' sticht brand op het Binnenhof | Regio15.nl

'Verwarde man' sticht brand op het Binnenhof

Den Haag - Vanavond is een man aangehouden nadat hij op diverse plekken brandjes had gesticht op het Binnenhof. 


Rond tien over negen vanavond heeft de man op het Binnenhof meerdere buitendeuren met een brandende vloeistof in brand gestoken.  Ook heeft hij brandend materiaal onder deuren door geschoven. Onder andere de deur van het pand van de Raad van State liep lichte brandschade op.

Horeca stewards zagen het gebeuren, en hebben zo goed en kwaad als het kan de beginnende brandjes weer uitgetrapt.

Direct werden de politie, brandweer en Koninklijke Marechaussee gealarmeerd. Ook werd een onderhandelaar van de politie opgeroepen.

De politie was snel ter plaatse en kon de man met een aantal agenten op heterdaad aanhouden. Daarbij is een agent lichtgewond geraakt.

De brandweer heeft de brandjes geblust en heeft een nacontrole gedaan. Ook hebben zij de resten brandbare vloeistof verdund en weggespoten.

Het Binnenhof is ten tijde van het incident afgesloten geweest voor al het publiek. Forensische Opsporing gaat onderzoek doen.

Wat de reden voor de actie van de man is geweest is nog niet bekend. Volgens de politie is de man bekend vanwege verward gedrag. De gebeurtenissen vertonen overeenkomsten met een eerder incident op het Binnenhof, maar het is niet duidelijk of het om dezelfde man gaat.

Hij is grotendeels uitgekleed (vanwege de mogelijke aanwezigheid van brandbare vloeistof op zijn kleding en omdat hij natgespoten was door de brandweer) en daarna in de ambulance verzorgd.

Update 1 oktober: de verdachte is een 41-jarige man uit Bunschoten. Hij heeft ook nog een agent vloeistof in het gezicht gespoten.

Foto’s en video: Sebastiaan Barel, Rene Hendriks en Herman van der Woude

fSVjMe.JPG

PccXHd.JPG

PMx7gb.JPG

IXOTI0.JPG

kgRUdW.JPG

E1NPY8.JPG

9h3ONx.JPG

GjZUBT.JPG

eYXNVA.JPG

g6xAiS.JPG

IbQoYR.JPG

Arptuf.JPG

gflYXg.JPG

NDOvZB.jpg

cfQbT0.JPG

jn1ZZr.JPG

41gY11.JPG

T0g2zZ.JPG

A72vyT.JPG