Dode en zwaargewonde bij middelbrand Haagse Schilderswijk | Regio15.nl

Dode en zwaargewonde bij middelbrand Haagse Schilderswijk

Den Haag - Vanochtend is er een dode en zwaargewonde gevallen bij een woningbrand in de Haagse Schilderswijk.


De melding van de woningbrand aan het Teniersplantsoen kwam rond kwart voor zeven binnen bij de meldkamer van de brandweer.

Brandweereenheden van kazernes Den Haag Centrum en Laak werden gealarmeerd en kwamen met spoed ter plaatse. Zo'n tien minuten na de eerste melding schaalde de brandweer op naar 'middelbrand'. Het personeel van beide tankautospuiten houdt zich bezig met het bestrijden van de brand.

Vrij kort na de opschaling werden er vier ambulances, twee traumateams (uit Amsterdam en Rotterdam) en de Officier van Dienst Geneeskundig (OvD-G) opgeroepen. Mobiel Medisch Team uit Rotterdam kwam ter plaatse met de auto. 

Brandweerlieden zouden de slachtoffers in de woning hebben aangetroffen. Er zouden twee bewoners worden gereanimeerd. Eén van de slachtoffers overleed ter plaatse aan zijn/haar verwondingen. Een ander slachtoffer is met spoed (A1) naar het ziekenhuis vervoerd.  

Wat er precies in brand heeft gestaan is nog niet bekend. Omwoners laten weten dat zij eerder op de dag een gaslucht hebben geroken en dat ze een harde knal/explosie hebben gehoord. 

Een calamiteitenunit van de politie is ter plaatse. Er zijn zwarte hekken rondom het woonblok neergezet om het zicht aan omstanders te belemmeren en ervoor te zorgen dat de hulpdiensten ongestoord hun werk kunnen doen. 

Update 17.30: de politie maakt bekend dat uit eerste onderzoek is gebleken dat er geen sprake is geweest van een misdrijf.

Video en foto's: Daan van den Ende en Donny Kooistra

qkL2Dh.JPG

uKwxAK.JPG

zWBPiN.JPG

c2CUxa.JPG

gqPSVM.JPG

D6375X.JPG

g1jDDQ.JPG

00FVwk.JPG

Eo4FNm.JPG

lunl5I.JPG

2eoy97.JPG

nm1rsi.JPG

NNX0Mi.JPG

vpl6vT.JPG

F6cBjT.JPG