Zwaargewonde bij grote brand op de Veenkade in Den Haag | Regio15.nl

Zwaargewonde bij grote brand op de Veenkade in Den Haag

Den Haag - Bij een grote brand op de Veenkade is een persoon zwaargewond geraakt. 


Omstreeks 0:45 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een woning op de vierde etage. Kort daarop werd opgeschaald naar 'middelbrand' en vervolgens naar 'grote brand'. 

Zwaargewond slachtoffer

Een slachtoffer raakte zwaargewond bij de brand en is met behulp van de hoogwerker uit de woning gered. Het slachtoffer is na eerste hulp door personeel van de ambulancedienst met spoed (A1) naar het ziekenhuis vervoerd.

Behalve brandweer en politie werden er ook meerdere ambulances gealarmeerd, alsmede het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam. Het MMT werd afbesteld en is niet ter plaatse gekomen. 

Grote brand

De brand is in de woonkamer ontstaan en heeft daar veel schade aangericht; de woning is voorlopig onbewoonbaar. Een naastgelegen woning moest ook worden ontruimd; deze woning heeft ook rookschade opgelopen.

De brandweer heeft in eerste instantie opgeschaald naar 'middelbrand' en later zelfs naar 'grote brand'. De classificatie 'grote brand' zegt iets over de hoeveelheid voertuigen en personeel dat ingezet wordt. In dit geval is kortstondig opgeschaald naar 'grote brand' vanwege de toch forse rookontwikkeling. 

Video en foto's: Dean de Bood en Herman vd Woude

7VlehQ.jpg

eBm7nV.jpg

MlbpRV.jpg

1x7ekl.jpg

TWdn7r.JPG

LcArci.jpg

R2QTiM.jpg

oST51U.jpg

jUXMIe.JPG

Agy6sc.jpg

c6Vads.JPG

ls99nd.jpg

5dBl8b.JPG