Meerdere gewonden na gasexplosie in winkelpand Stadshart | Regio15.nl

Meerdere gewonden na gasexplosie in winkelpand Stadshart

Zoetermeer - Vanmiddag zijn er veel hulpdiensten gealarmeerd nadat er een gasexplosie had plaatsgevonden in een winkelpand op het 't Rond c.q. het Onderlangs.


De eerste melding, een automatische brandmelding (OMS) kwam rond half twee binnen bij de meldkamer van de brandweer. 

Bij aankomst bleek dat er tijdens werkzaamheden een gasexplosie plaats had gevonden. Hierop werd het sein 'gebouwbrand' gegeven en werden meerdere brandweereenheden ter aanvulling gealarmeerd.

Omdat het bleek dat er personen gewond waren geraakt, werd ook de ambulancedienst gealarmeerd. Twee ambulances en de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team (MMT) uit  Rotterdam werden opgeroepen.

Het lijkt te gaan om een leegstaand winkelpand waar verbouwd werd. Hier zat vroeger de BCC; en er wordt nu gewerkt om er een filiaal van 'de Watertuin' van te maken. De slachtoffers zijn werklui, en zij hebben brandwonden - mogelijk na een steekvlam.

Rond kwart voor twee schaalde de brandweer op naar 'middelbrand'. Omdat er meerdere slachtoffers zouden zijn, werden er drie extra ambulances en een extra trauma helikopter uit Amsterdam opgeroepen. De inzet daarvan is kort voor de landing geannuleerd; alleen de traumaheli uit Rotterdam is uiteindelijk ter plaatse geweest.

Rond tien voor twee schaalde de brandweer verder op naar 'grote brand'. Daardoor kwam er nog meer materieel en personeel ter plaatse.

Het is niet bekend wat de oorzaak van de gasexplosie is geweest.

Drie slachtoffers zijn zwaargewond per ambulance en onder spoedbegeleiding van politiemotoren naar het ziekenhuis vervoerd. Een vierde persoon is ter plaatse behandeld.

Burgemeester Michel Bezuijen van gemeente Zoetermeer heeft zich ter plaatse door de brandweer op de hoogte laten brengen van de bijzonderheden rond de gasexplosie.

Video en foto's: Sebastiaan Barel, Daan van den Ende en Sander van den Berg

KkVv8I.JPG

LMvoXa.JPG

qLNNMI.JPG

uDLutZ.JPG

MOI2Uv.JPG

LSFaDI.JPG

zkULqd.jpg

qYF4LW.jpg

kmv9Jz.JPG

xnU1lF.JPG

rkheuF.JPG

4b650o.JPG

uenGUx.jpg

AUe5gi.jpg

ec7ame.jpg

38k6Ar.jpg

IIO2wn.JPG