Zeer grote brand in loods jachtwerf Binckhorstlaan | Regio15.nl

Zeer grote brand in loods jachtwerf Binckhorstlaan

Den Haag - Momenteel woedt er een zeer grote brand in een botenloods van een jachtwerf aan de Binckhorstlaan.


Metershoge vlammen slaan uit de loods van jachtwerf 'De Haas' die volledig in brand staat. Er zijn explosies te horen van ontploffende gasflessen.

De brand werd om even voor half drie gemeld. Bij aankomst sloegen de vlammen uit het pand. Er werd gelijk opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Het was meteen duidelijk dat er meer personeel en materieel benodigd was voor de brandbestrijding.

Voor de onderlinge communicatie van autoriteiten en hulpdiensten is  GRIP 1 afgekondigd.

Bij de brandbestrijding en ondersteuning worden brandweereenheden ingezet uit onder andere Den Haag,  Wassenaar, Wateringen, Monster, Honselersdijk en Leidschendam-Voorburg. Vanuit de lucht wordt de brand bekeken via een brandweerdrone.

Voor zover bekend zijn er tot nu toe geen gewonden gevallen. Bij de brand komt veel rook vrij. Omwonenden wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen. Meetploegen zijn er op uitgestuurd om metingen te doen naar de hoeveelheid van eventuele gevaarlijke stoffen in de rook.

Inmiddels staat ook een aantal bootjes in brand die buiten zijn gestald. De inzet van de brandweer is er op gericht om overslag naar omringende panden, bijvoorbeeld de naastgelegen 'Fokker Terminal', te voorkomen.

04:51 uur: Er is geen sprake van schadelijke stoffen in de omgeving vanwege de rookontwikkeling. Heeft u last van de geur? Sluit dan ramen en deuren en zet mechanische ventilatie uit.

07:06 uur: De brandweer is nog steeds bezig met het blussen van de brand. Een sloopbedrijf wordt ingezet om de brandweer toegang te verschaffen voor bluswerkzaamheden.

07:27 uur: Er is een NL-Alert uitgegeven, ivm de rook en stankoverlast.

08:45 uur: Het sein 'brandmeester' is zojuist gegeven. De brandweer is de komende uren nog bezig met het nablussen. Bij het nablussen van de brand komt weinig rook meer vrij, hierdoor is het advies om ramen en deuren te sluiten ook komen te vervallen. 

(tekst loopt door onder de eerste serie foto's)

Video en foto's: Nick van der Toorn en Nadia Rezai

ySPQu8.JPG

8ucxRc.jpg

yidxr2.JPG

01XeoY.JPG

vixOjM.JPG

Zw7Dhh.JPG

4Uk227.JPG

ih4erl.JPG

ya2LnF.JPG

QHVvKv.jpg

hHnNEP.jpg

KFIu69.jpg

WR7RNh.jpg

hHnNEP.jpg

QHVvKv.jpg

dY7cCu.JPG

5NfOWz.JPG

7kMDjC.JPG

yKfuug.JPG

eq8JWV.JPG

rTEOxv.JPG

iyiLQ2.JPG

l3XKqx.JPG

BvE4LB.JPG

JUV1u8.JPG

H20Zi9.JPG

vwxHmq.JPG

08:30 uur: Bij daglicht is goed zichtbaar hoe groot de schade is. De brandweer is nog druk bezig met het (na)blussen van de brand. (Video en foto's: Herman van der Woude)

kZUfON.JPG

5psisH.JPG

coIKeu.JPG

vrYcnr.JPG

WLmi7t.JPG

u9v2qZ.JPG

i2Wahs.JPG

dh9Woh.JPG

rvGiYL.JPG

HK5wev.JPG

QwjeQO.JPG

rvGiYL.JPG

lPVV9H.JPG

dEnsxi.JPG