Flinke buitenbrand aan de Hooghe Beer Kwintsheul | Regio15.nl

Flinke buitenbrand aan de Hooghe Beer Kwintsheul

Kwintsheul - De brandweerlieden van kazerne Wateringen kregen vanavond omstreeks kwart voor tien een melding van een buitenbrand aan de Hooghe Beer.


Bij aankomst van de brandweer stond op het terrein van een rozenkwekerij een aanhanger met daarop een installatie, die gebruikt wordt voor het schoonmaken van het glas van het warenhuis, in brand.

Door de brand ontstond er behoorlijke zwarte rookontwikkeling. Ook waren enkele knallen te horen, die vermoedelijk afkomstig waren van banden die door de hitte klapten.

De brandweer schermde in eerste instantie het gebouw af, om overlast te voorkomen. Nadat er voldoende water voorhanden was, werd de blussing ingezet. Omdat in en naast de aanhanger een behoorlijke hoeveelheid brandbare vloeistof aanwezig was, werd op voorhand de tankautospuit van kazerne Honselersdijk opgeroepen. Hun inzet bleek uiteindelijk niet nodig.

Door het snel ingrijpen van de brandweer kon uiteindelijk worden voorkomen dat de brand kon overslaan naar de schuur en het kantoor van het bedrijf.

Helaas was het voor de betreffende kweker niet de eerste keer dat hij getroffen werd door brand. In 2020 brak er ook al eens brand uit in de kwekerij.

Video en Foto's:

NcfRLI.jpg

Pj2Cl3.jpg

TrFY8X.jpg

3fAjpF.jpg

IbsmTa.jpg

ORJGEH.jpg

dGncF9.jpg

6sjF1e.jpg

lOF5DX.jpg

7pmE1m.jpg

1qsof2.jpg

bx1zfM.jpg

4QuhAL.jpg

urGvMv.jpg