Duinbrand bij attractiepark Duinrell | Regio15.nl

Duinbrand bij attractiepark Duinrell

Wassenaar - Vanmiddag is brand uitgebroken in de duinen nabij attractiepark 'Duinrell'.


De eerste melding van de brand kwam binnen rond kwart over twaalf. Hierop zijn meteen brandweervoertuigen uit Wassenaar en Den Haag gealarmeerd, waaronder terreinvaardige tankautospuiten.

Rond half één is opgeschaald naar 'zeer grote brand' en werden aanvullende brandweereenheden opgeroepen uit onder andere De Lier, Den Haag, Monster, Honselersdijk, Rijswijk en Hoek van Holland.

Omdat watervoorziening een aandachtspunt is, is het grootschalig watertransport onderweg. Voor verkenning vanuit de lucht is het droneteam gealarmeerd.

Het is nog niet bekend over welk oppervlakte de duinen in brand staan. Vanwege de langdurige droogte is de kans op uitbreiding groot.

Volgens berichten zou Duinrell ontruimd worden, maar de woordvoerder van het park spreekt dat tegen. De brand zou ongeveer een kilometer van het park zijn.

Update 14.20 uur: volgens de brandweer woordvoerder heeft de brand gewoed over een oppervlakte van zo'n 800 vierkante meter. Het gebied behoort toe aan Duinrell, maar is dus niet gelegen op het park.

Foto's en video: Sebastiaan Barel, Piet de Ruyter en Jonathan

od52Bq.JPG

ipk8HR.JPG

y7Gmib.JPG

aToCTW.JPG

3kXvKv.JPG

nC7Ug9.JPG

Kdelbt.JPG

2CnFhl.JPG

70I9gr.JPG

Vpxc1q.JPG

xHNYyx.JPG

X75LXb.jpg

NWT5F7.jpg

C9ULp8.jpg

kFaGLf.JPG

kqWKVj.JPG

WILgPO.JPG

HWHnIa.JPG