Zeer grote brand in sporthal Helenastraat | Regio15.nl

Zeer grote brand in sporthal Helenastraat

Den Haag - Aan het begin van de avond is er brand uitgebroken in een sporthal in de Helenastraat.


De brand in het pand van ROC Mondriaan werd rond half zeven ontdekt door een beveiliger.

Brandweereenheden van kazernes Archipel en Leidschendam-Voorburg werden opgeroepen en kwamen met spoed ter plaatse. Toen de eerste brandweerwagen arriveerde werd er direct opgeschaald naar 'grote brand'.

Rond vijf voor zeven schaalde de brandweer verder op naar 'zeer grote brand'. Er zijn ter aanvulling/ondersteuning brandweereenheden van kazernes uit Den Haag, Honselersdijk, Rijswijk en Wassenaar gestuurd.

Er kwam veel rook uit het pand. Omwonenden hebben het advies gekregen om zoveel mogelijk ramen en deuren gesloten te houden, balkons te verlaten en de eventuele mechanische ventilatie uit te zetten. De vrees bestaat dat de brand plots uitslaand wordt. De brandweer heeft de ramen en deuren van de gymzaal dichtgedaan, en bouwt intussen slangleidingen en waterkanonnen op om de brand met veel water te kunnen bestrijden.

19:30 uur: De brandweer zet een drone in om de brand/het pand van boven te kunnen verkennen.

19:45 uur: De precieze grootte van de brand is nog niet bekend. 

De brand is te heet om naar binnen te gaan; hierom is de brandweer bezig met het maken van een strategie voor het bestrijden van de brand. 

20:00 uur: De brandweer heeft gezien dat de rook in het pand minder is geworden en dat het binnen minder heet is. Dat komt doordat de ramen en deuren een tijd dicht zijn geweest en de brand daardoor 'gesmoord' is. Twee ploegen gaan nu alsnog beginnen met een binnenaanval. 

20:30 uur: De woordvoerder van de brandweer laat weten dat de brand nu onder controle is en het sein 'brand meester' is gegeven. Of er morgen lesgegeven kan worden in het pand is nog de vraag. Dat wordt later bekendgemaakt. De rook heeft zich door een groot deel van de aangrenzende panden verspreid. Er blijken zaken als matten en gymtoestellen in brand te hebben gestaan. Dus: veel kunststof en veel rook in de beginfase.

Video en foto's: Rene Hendriks en Sebastiaan Barel

cJcqEj.JPG

Mi8F2e.JPG

oPi51e.JPG

gGPJZD.JPG

KQetbB.JPG

LticFq.JPG

BXoCFh.JPG

FVkt2X.JPG

6ttwg4.JPG

LQyOOH.JPG

C2f8l4.JPG

y5dmUa.JPG

3rTqxg.JPG

RG5pky.JPG

CVDsGk.JPG

Ii4JxF.JPG

PxhZFp.JPG

O961mG.JPG

WzLGlB.JPG

oCxpvH.JPG

dN7TbM.JPG

8aBSuJ.jpg

wQQDBa.JPG

4UwD5s.JPG

I0x9TN.JPG

3y3MJl.JPG

nsg2pm.JPG

dcQOzd.JPG

y0eQbN.JPG

s2Bz4e.JPG

ZBo3yx.JPG

icgSN8.JPG

9if49W.JPG

bLr3wR.JPG