Circa 30 woningen ontruimd na uitslaande brand in flat Loevesteinlaan | Regio15.nl
DutchEnglish

Circa 30 woningen ontruimd na uitslaande brand in flat Loevesteinlaan

Den Haag - In een woning op de achtste verdieping van een flat aan de Loevesteinlaan heeft vannacht een felle brand gewoed.


De brand werd rond tien voor half één gemeld bij de alarmcentrale door de bewoners van de woning. Zij ontdekte de brand en waren hun woning uit gevlucht. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de woning op de achtste etage.

Er werd opgeschaald vanwege de hevigheid van de brand en de ontruiming van circa 30 woningen op de zevende tot en met de negende etage. De brand werd bestreden door brandweereenheden uit Den Haag, met ondersteuning uit onder andere Wateringen. De bewoners zijn eerst buiten opgevangen en later in HTM-bussen.

De brand is inmiddels onder controle. De brandweer is nog bezig met het verrichten van metingen. Het is nog niet bekend wanneer de geëvacueerde omwonenden terug kunnen.De bewoner van het brand adres heeft zich na enige tijd gemeld bij ambulancepersoneel met klachten. De man zou flink wat rook ingeademd hebben en had ook meerdere brandwonden. Hij is na behandeling ter plaatse overgebracht naar het ziekenhuis.

Video en foto's: Daan van den Ende

aElaRS.JPG

nrQuPf.JPG

ss9myW.jpg

Rt0jWp.JPG

4Qwke2.JPG

YQl1jR.JPG

2QYKmL.JPG

pyghJk.JPG

tcFHhv.JPG

H3zAm5.JPG

aAtFVD.JPG

Z1Qy7m.JPG

w8dwwW.JPG

ykgIAO.JPG

oU28Ig.JPG