Middelbrand in kelder Jan Vosstraat | Regio15.nl

Middelbrand in kelder Jan Vosstraat

img_6246_thumbDen Haag - In de Jan Vosstraat heeft vanavond rond 23.20 uur een korte maar felle brand gewoed in de kelderruimte van een portiekflat.


Brandweereenheden van de kazernes Laak en Centrum spoedden zich derwaarts en vrij snel na aankomst werd het nader bericht 'middelbrand' gegeven. Dit vanwege de inzet van beide tankautospuiten bij de brandbestrijding, waarbij de brand even uitslaand is geweest. De meeste bewoners in het bewuste portiek hadden hun woningen verlaten. In één woning bevond zich een moeder met haar kind en zij is in haar woning gebleven.

Vanwege de rookontwikkeling in het trappenhuis is de verpleegkundige van de gealarmeerde ambulance met een ladder op het balkon geklommen, om in de woning naar de moeder en haar kind te kijken. Toen de brand eenmaal onder controle en het trappenhuis rookvrij was, zijn moeder en kind nagekeken in de ambulance. Zij zijn niet vervoerd naar een ziekenhuis, maar zullen de nacht elders doorbrengen.

De brandweer heeft het portiek geventileerd middels een overdrukventilator. Een vertegenwoordiger van Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan bij het regelen/beperken van eventuele schade. De brand is vermoedelijk ontstaan in de keldergang en is overgeslagen naar één van de kelderboxen.

Voor het persbericht van de VRH, zie hier

Foto's: Sander Paardekooper

img_6207

img_6213

img_6215

img_6223

img_6228

img_6246

img_6252

img_6258

img_6262

img_6264

img_6276