Tien woningen onbewoonbaar na grote brand zorgcomplex Newtonstraat | Regio15.nl

Tien woningen onbewoonbaar na grote brand zorgcomplex Newtonstraat

Den Haag - Een brand in een woonzorgcentrum aan de Newtonstraat is donderdagochtend opgeschaald naar ‘grote brand’.


De brand brak omstreeks 06:10 uur uit in een aanleunwoning op de derde etage, behorende bij het woonzorgcentrum Florence. De brand zou zijn ontdekt door het brandalarmsysteem. Bedrijfshulpverleners hebben de bewoner uit zijn/haar woning gehaald. 

Bij aankomst van de brandweer was er veel rook zichtbaar en daarom werd er opgeschaald naar grote brand. Er is een flinke hoeveelheid woningen ontruimd. 

Behalve vijf ambulances werd ook de Officier van Dienst Geneeskunde ter plaatse gevraagd. Bewoners van tien aanleunwoningen zijn geëvacueerd. 

Voor de onderlinge afstemming van de hulpdiensten is GRIP 1 afgekondigd. Vanwege de inzet van de hulpdiensten kon tram 12 van de HTM niet de normale route rijden. 

In verband met de brandbestrijding en ondersteuning zijn brandweereenheden gealarmeerd van kazernes in Den Haag, Monster, Wateringen en Honselersdijk.

De tien woningen op de verdieping van het brandadres hebben in meer of mindere mate schade door rook en roet. Daardoor zijn ze alle tien tijdelijk onbewoonbaar. Stichting Salvage gaat zich samen met de gebouw eigenaar richten op het zo snel mogelijk bewoonbaar maken van de meeste appartementen.

Het brandadres zelf en enkele omliggende woningen zullen wat meer tijd vergen voordat die weer bewoonbaar zijn.

Video en foto's: Daan van den Ende en Nikolai Overbeeke

9wQwuP.JPG

1m6q6n.JPG

NCTuE1.JPG

hD6oAU.JPG

aFo175.JPG

8QI4GE.JPG

70TTCV.JPG

kkB8P8.JPG

8H6CXP.JPG

lvooSs.JPG

NCoYtF.jpg

1JgLSC.jpg

F8gnPX.jpg