Zeer grote brand op woonboulevard Leeuwenstein Delft | Regio15.nl

Zeer grote brand op woonboulevard Leeuwenstein Delft

Delft - Vanmiddag is er een zeer grote brand uitgebroken bij de Jysk aan de Leeuwenstein.


De melding van de brand kwam rond kwart voor vijf binnen bij de meldkamer van de brandweer. Brandweereenheden van kazernes Delft en Den Hoorn werden met spoed opgeroepen.

Zo'n vijf minuten later schaalde de brandweer op naar 'grote brand' en vrij snel daarna naar 'zeer grote brand'. Ook werd  GRIP 1 afgekondigd. De brand heeft zich onder andere uitgebreid naar de Carpetright.

Er werd in verband hiermede extra materieel en personeel gealarmeerd van kazernes in De Lier, Wateringen, Pijnacker Nootdorp, Leidschendam-Voorburg, Loosduinen, Rijswijk, Laak en Honselersdijk.

Een grote rookwolk is vanaf afstand zichtbaar. Het lijkt erop dat de rook over het centrum van Delft trekt. Een politiehelikopter vliegt in de lucht nabij de brand.

Bij de brand is niemand gewond geraakt.

17:25 uur: er is een extra brandweerpeloton opgeroepen, met voertuigen uit Leidschenveen, Loodsduinen, Wateringen en Leidschendam-Voorburg. Ook is er een autoladder onderweg vanuit Rotterdam, kazerne Frobenstraat. Een filmpje met aan- en afrijdende voertuigen kunt u hier vinden.

17:45 uur: er is zojuist een NL-Alert afgegeven. Hier wordt het advies aangegeven, ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven.

Woordvoerder van de Brandweer Haaglanden Jan van der Veer legt uit waarom er een NL-alert is uitgegeven:

18:00 uur: meetploegen van de brandweer zijn in de omgeving metingen aan het verrichten ten aanzien van de hoeveelheid schadelijke stoffen in de rook.

18.15 uur: de brandweer maakt gebruik van het zogenaamde 'Fognail'-systeem om vanuit het pand van Carpetright, door de muren heen de brand in het pand van Jysk te kunnen blussen.

19.15 uur: de brand is nog steeds niet onder controle en lijkt steeds opnieuw op te laaien. Een van de vier aanwezige hoogwerkers is defect geraakt.

21.15 uur: firma Knijnenburg heeft een gat in de achtergevel van het pand van Jysk gemaakt. Met behulp van de blusrobot wordt er nu veel water direct op het vuur gespoten.

21.20 uur: ten behoeve van de aflossing is een brandweerpeloton vanuit Hollands-Midden onderweg. Het betreft vier tankautospuiten en een redvoertuig uit Katwijk, Hazerswoude, Lekkerkerk, Nieuwerkerk e/d IJssel en Noordwijk.

22.30 uur: er is opnieuw een NL-Alert verzonden. Ditmaal met de boodschap dat alles weer veilig is. 

Video en foto's: Daan van den Ende, Donny Kooistra, Rene Hendriks, Gabi Gonzalez, Wesley Pieterse, Rick Brouwer en Danny Botman

Video van boven: Gabi Gonzales

pZoLBW.JPG

tt8txB.JPG

v6D5kn.jpg

6YjDO8.JPG

WoBVfm.jpg

45AIHQ.JPG

WTpHuo.JPG

GHR8P7.JPG

rbFu8y.JPG

yBijHu.JPG

vLeD6Z.JPG

lAFFgP.jpg

B8imRW.jpg

uJr1tK.JPG

pW7ZFE.JPG

JClImN.JPG

mEynef.jpg

4hKHP4.jpg

ca3yK2.JPG

s3HTQY.jpg

Wqrn6k.jpg

kDo3Xl.JPG

103vqT.jpg

Delft - De brandweer heeft moeite om de brand onder controle te krijgen. Er worden onder andere drones ingezet.

7Gckwu.JPG

McV72e.jpg

sCUGNw.JPG

auq7LR.JPG

wp1bXj.JPG

mHxWZ2.JPG

grL7nF.JPG

qiqH06.JPG

r0ziMb.JPG

jtk3Fe.JPG

5gIPd5.JPG

rjB047.JPG

2Mp0iJ.JPG

tkQ7ek.JPG

rqmGKu.JPG

yL1Bvh.JPG

pdVBh2.JPG

xwQnnk.JPG

cSMh6B.JPG

Q5DZL5.JPG

OU4U4E.JPG

y5AM2q.JPG

De bluswerkzaamheden gaan voorlopig nog door. De brandweer heeft moeite om de enorme brand onder controle te krijgen. Bewoners moeten hun woning tijdelijk verlaten.

Video: Daan van den Ende, Rene Hendriks en Danny Botman

ljtA7i.JPG

5zJjvW.JPG

GkvQFo.JPG

ljtA7i.JPG

wR7LTK.JPG

PXlzSz.JPG

9pGx0o.JPG

De bewoners van de ontruimde woningen worden tijdelijk opgevangen op het gemeentehuis.

ii74yw.JPG

zvAFiX.JPG

nD9yxx.JPG

Inmiddels is met een sloopkraan van Knijnenburg de achtergevel eruit gehaald. Daardoor heeft de brandweer nu goed zicht op het magazijn; en kunnen ze met de blusrobot overal goed bij. Zodra er wat opvlamt kan dat gelijk in de kiem gesmoord worden.

w2RCpU.JPG

cJ0yXR.JPG

akYUlX.JPG

s5Btqu.JPG

jfhoxL.JPG

7PRvQ8.JPG

zH0j5K.JPG

ENTOfC.JPG

ke7fBp.JPG

0UmiHx.JPG

OHliCk.JPG

8joiAU.JPG

Gv7gYx.JPG

HgKLbv.JPG

vpCJjR.JPG

xkQmK9.JPG

LCvKrz.JPG

QSwupF.JPG

0Jvg0Q.JPG