Brand in parkeergarage aan Het Baken | Regio15.nl

Brand in parkeergarage aan Het Baken

Pijnacker - Momenteel woedt een 'grote brand' in een parkeergarage onder een sporthal aan Het Baken.


De brand werd rond kwart over zes ontdekt en hierop zijn brandweereenheden van kazernes Pijnacker-Nootdorp en Delft gealarmeerd.

Bij aankomst van de eerste brandweereenheden waren veel vlammen en rook te zien. Er werd opgeschaald naar 'middelbrand', omdat de bemanning van beide tankautospuiten werd ingezet.

Niet veel later bleek dat er nog meer personeel en materieel benodigd was en werd opgeschaald naar 'grote brand'. Hiervoor werden brandweereenheden uit onder andere Den Haag, De Lier, Rijswijk en Wateringen gealarmeerd. Dat is ook deels omdat branden in parkeergarages vaak extreem heet zijn, en het personeel dan sneller moet worden afgelost.

In de parkeergarage staan meerdere auto's in brand. Er zijn ontploffingen gehoord; vaak zijn dat de banden van de auto's. Een ambulance staat ter plaatse volgens protocol paraat.

Update 07.30 uur: de brand lijkt onder controle. De brandweer is bezig met het ventileren van de parkeergarage, en het blussen van de laatste vuurresten die zich in isolatie en kabelgoten bevinden.  De Rivierenlaan is ter hoogte van de Oranjelaan afgesloten in verband met de brand.

(De tekst gaat verder na de eerste serie foto's).

Video en foto's: Sam Treewood, Leonoor Buitelaar, Richard van der Lans en Ivar Gieles

K68Iwk.jpg

SuOQ3g.jpg

6lYS3j.jpg

6HeHYZ.jpg

exc6ur.jpg

A98t4J.jpg

g9d6Y8.jpg

DwIJRT.jpg

E4NeQZ.JPG

G4EW8x.JPG

J6m6x8.JPG

nTvyVV.JPG

JIN236.JPG

7aBVRK.JPG

3Waqzk.JPG

jSdqPz.JPG

Z2mO5E.JPG

QjkxBW.JPG

1gkN7O.JPG

VudQlS.JPG

5uEqtF.JPG

RqRoWT.JPG

JWz1BP.JPG

mbLQX8.JPG

OmDG8k.JPG

7OTX4d.JPG

6YKfCB.JPG

LfMERH.JPG

Zp18Ct.JPG

6H289u.JPG

x8N0yU.JPG

jS9r80.jpg

l74glo.jpg

v2PI32.jpg

w1J0FS.jpg

z5Zicf.jpg

Op woensdag 1 februari is een aantal voertuigen en ander materiaal uit de parkeergarage gehaald dat in brand heeft gestaan c.q. schade heeft opgelopen door de brand. Er viel goed te zien hoeveel schade de brand wel niet heeft opgelopen. Inmiddels doen er steeds meer verhalen de ronde dat de brand aangestoken zou zijn. Brandweer en politie zouden echter (nog) geen onderzoek hebben verricht bij/in de garage. (Beeld: Jim Scheffers)

fgpIka.jpg

7NEJn5.jpg

CI51s3.jpg

GioOjV.jpg

iRgemI.jpg

LY6In3.jpg

7xuPvn.jpg

ib2qgV.jpg