Brand verwoest loods met caravans Bleiswijk | Regio15.nl

Brand verwoest loods met caravans Bleiswijk

Bleiswijk - Vanavond is er een zeer grote brand uitgebroken in een loods waarin onder andere caravans gestald staan.


De brand in de Bleiswijkse vestiging van 'Stalling31' aan de Anjerweg werd om even voor half acht gemeld bij de meldkamer van de brandweer.

Brandweereenheden van kazernes Zoetermeer-Oosterheem, Zoetermeer Stadshart en Benthuizen werden met spoed opgeroepen. 

Al snel werd het duidelijk dat het om een flinke brand ging. Daarom werd er al snel opgeschaald naar 'middelbrand', 'grote brand' en daarna naar 'zeer grote brand'. Dat betekende dat meer personeel en materiaal vanuit drie regio's naar de brand werden gestuurd.

De gigantische rookwolken zijn in de verre omgeving goed te zien. Dichterbij de brand zijn ook regelmatig kleine explosies te horen; waarschijnlijk veroorzaakt door gasflessen e.d. die in de caravans stonden.

Rond 20.20 werd er zelfs een NL-Alert verzonden. Bewoners die last hebben van de rook wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten.

Het ligt voor de hand dat honderden eigenaren van caravans, vouwwagens en campers gedupeerd zijn door deze brand; zij zullen hun vakantieplannen moeten gaan aanpassen dan wel annuleren. Op de site van het AD vertelt de eigenaar van de stalling zijn verhaal.

Beelden: Kelvin Alblas, Peter, Stefan T, Joanne, Justin Vermunt, Piet de Ruyter en Rene Hendriks

8M3efE.jpg

hHRByR.jpg

dArXYE.jpg

DqgkRU.JPG

pZnFeJ.JPG

gcILvB.jpg

BS0LZi.JPG

cidUhI.JPG

JuR1Wj.JPG

4laSNh.JPG

8ri6Km.JPG

y26xoe.JPG

wNx3kp.jpg

B1QtSi.jpg

dhlFKs.jpg

jtnKa3.jpg

zbAxyX.jpg