Tweede brand betekent genadeslag voor Nutriciahoeve | Regio15.nl

Tweede brand betekent genadeslag voor Nutriciahoeve

Zoetermeer - Op zaterdagmorgen rond drie uur is in de Nutriciahoeve op de Rokkeveenseweg weer een brand uitgebroken.


Het pand is vorig jaar al zwaar beschadigd geraakt bij een uitslaande brand. Sindsdien staat het pand leeg, en 'in de bouwhekken'.

Omwonenden zagen vlammen in de bossage en belden de brandweer. Al snel bleek het pand zelf in brand te staan. Juist vanwege de schade van de vorige brand werd de constructie als 'te instabiel' beschouwd, en besloot de brandweer om het vuur alleen van buitenaf te bestrijden.

De brand veroorzaakte een flinke rookontwikkeling, die richting de wijk Seghwaert trok. Die veroorzaakte met name stankoverlast. Rond 05:00 uur was het pand grotendeels uitgebrand, en werd de rookontwikkeling snel minder.

Het pand van de voormalige gevangenis wat direct naast de brand ligt (wat nu in gebruik is als opvang voor asielzoekers) profiteerde van de voor hen gunstige windrichting, en hoefde niet ontruimd te worden. Ook de woningen aan de overzijde van de Rokkeveenseweg hadden geluk met de windrichting.

De brand is bestreden door brandweereenheden uit Zoetermeer, Den Haag en Benthuizen. Er was opgeschaald naar 'grote brand'.

Beelden: via WhatsApp tiplijn en Rene Hendriks

GQ7ZEY.jpg

hSqK8n.jpg

peLoLW.JPG

xHrdmX.JPG

aYd1js.JPG

7cQ8qU.JPG

7PMcEG.JPG

jRqZ9D.JPG

tlTLaP.JPG

BZBd6h.JPG

BZBd6h.JPG

xESkth.JPG

Y09s8G.JPG

gUtftL.JPG

vO1Ny8.JPG