Uitslaande brand in woning | Regio15.nl

Uitslaande brand in woning

th-dsc_1369Den Haag- Vanochtend omstreeks 10:05 uur is er door een nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een woning aan de Vrederustlaan.


In de portiekwoning is op de 3e etage brand ontstaan in een slaapkamer. De bewoners hebben zelf de brandweer gebeld. Bij aankomst van de brandweer was de brand aan de achterzijde uitslaand.

De brandweer heeft bij aankomst 10 personen in veiligheid gebracht; vier personen werden met behulp van een redvoertuig van het balkon gehaald, omdat zij vanwege de rook de woning niet op een andere wijze meer konden verlaten. Alle personen zijn door het personeel van de ambulancedienst nagekeken, niemand hoefde naar het ziekenhuis overgebracht te worden. Er zijn drie katten door de dierenambulance opgevangen.

De betreffende woning liep brand-, rook- en waterschade op en omringende woningen hebben rookschade opgelopen. Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan in het regelen en beperken van de schade. Ook is voor de bewoners slachtofferhulp ingeschakeld.

Het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden vind u hier.

Foto's: Joop Thomas en Danny Botman

w-250610jt1

w-dsc_1352

w-dsc_1360

w-dsc_1369

w-dsc_1368

w-dsc_1377

w-dsc_1387