Vrachtwagen volledig in brand op de Nieuwlandsedijk | Regio15.nl

Vrachtwagen volledig in brand op de Nieuwlandsedijk

's-Gravenzande - Op maandagavond heeft de brandweer opgeschaald naar middelbrand bij een vrachtwagenbrand aan de Nieuwlandsedijk.


De trailer van een vrachtwagen stond volledig in brand, wat geleid heeft tot grote zwarte rookwolken die van verre zichtbaar waren.

Er zijn meerdere explosies geweest. Dat ging vermoedelijk om de branden van de vrachtwagen die ontploften. Op de vrachtwagen zijn markeringen voor het vervoer van 'gevaarlijke stoffen' aangebracht. In de trailer zouden loodaccu's en keukengerei zitten. Het ligt voor de hand dat de brand in de accu's begonnen is, alhoewel loodaccu's meestal niet zo snel in brand vliegen als de bekende lithium accu's die in telefoons en elektrische fietsen zitten.

De brand en rook worden inmiddels snel minder. De trailer is grotendeels uitgebrand. De trekker lijkt er relatief goed vanaf gekomen te zijn, maar pas als de vlammen volledig zijn gedoofd kan goed gekeken worden hoeveel schade die heeft opgelopen.

Bij het blussen van de brand zijn brandweereenheden van kazernes uit 's-Gravenzande en Hoek van Holland ingezet. Ter ondersteuning waren ook voertuigen uit Den Haag en Maasland ter plaatse.

Beeld: Ende Media en Piet de Ruyter

6El3AF.jpg

9a7Kg7.jpg

ttEaGN.jpg

eaXZXR.jpg

oR8l2P.JPG

5PCp82.JPG

kKs1ea.JPG

MVDVTl.JPG

9Ixilg.jpg

qDxA1k.jpg

r9XWMK.jpg