Middelbrand in Leidschenveen | Regio15.nl

Middelbrand in Leidschenveen

t-img_7212Den Haag - Na de zeer grote brand eerder deze dag in Zoetermeer, was het nog niet gedaan met de binnenbrand meldingen in de regio Haaglanden.

Iets na drieën werd er brand gemeld in een pand aan het Simon Carmiggelthof, in het stadsdeel Leidschenveen. Vanwege de melding 'binnenbrand' werden de tankautospuiten van de kazernes Leidschenveen en Haagse Hout gealarmeerd, alsmede de hoogwerker uit Delft.

Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een makelaardij die in het aldaar gelegen winkelcentrum gevestigd was. Door nog onbekende oorzaak was daar iets gaan branden en dat veroorzaakte de nodige rookontwikkeling; mogelijk was de oorzaak een kortsluiting in een koffiezetapparaat. Vanwege die rookontwikkeling is opgeschaald naar 'middelbrand'. De brand was echter al snel onder controle en de brandweer kon zich daarna beperken tot het ventileren van het pand en een nadere controle. Het pand liep door de rook de nodige schade op. Er is niemand gewond geraakt.

Het winkelcentrum was vanwege de brand korte tijd deels afgesloten. De bibliotheek werd door de medewerkers snel ontruimd, nadat daar ook rook was binnengekomen. Nog voor het brandalarm daar af ging wist de BHV alle aanwezigen te evacueren.

De schade aan de inventaris is groot.

Foto's:o.a. Arie Tuit en Jasper van der Burg

w-img_7168

w-img_7207

w-img_7212

w-img_7218

w-img_7224

w-img_0002

w-img_0014

sc002_sm

w-img_0003

sc001_sm

sc003_sm