Uitslaande vrachtwagenbrand bedreigt bedrijfspand Zwethlaan | Regio15.nl

Uitslaande vrachtwagenbrand bedreigt bedrijfspand Zwethlaan

Honselersdijk - De vlammen van een vrachtwagen in brand aan de Zwethlaan bedreigen een naastgelegen bedrijfspand.


Rond kwart over acht in de avond werd de brandweer opgeroepen om de brand te blussen. Al snel bleek dat de situatie ernstig was, waarna er werd opgeschaald naar middelbrand.

De brand lijkt lastig te blussen. Er is inmiddels extra materieel onderweg. Er lijkt inmiddels ook veel rook binnen in het pand te staan. De brandweer is binnen in het pand, om ook vanaf daar te blussen. 

Update 21:00: De vlammen zijn minder geworden, maar de vrachtwagen ontbrandt telkens weer. Er is een voertuig met blusschuim onderweg. De Middel Broekweg en Zwethlaan worden volledig afgesloten voor het verkeer. 

Update 21:10: De chauffeur meldt dat de brand in de koelmotor van de vrachtwagen begonnen is. Voor de niet-vrachtwagenkenners; die zit tussen de cabine en de laadbak in.

Update 21:20: De brandweer heeft opgeschaald naar 'Grote brand': De schuimblus-eenheid is ter plaatse en de brand lijkt het pand ingetrokken te zijn.

Update 21.30: Er is inmiddels opgeschakeld naar ‘zeer grote brand’. Ook is voor onderlinge communicatie en afstemming GRIP 1 afgekondigd. Verzoek van de brandweer aan omwonenden i.v.m de rook om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten.

Update 22.00: De meeste vlammen zijn er af, de brandweer ventileert nu de hal achter de vrachtwagen, en blijft de vrachtwagen koelen met schuim om opnieuw oplaaien te voorkomen.

Update 22.20: De brand is uit. Brandweer, gemeente en eigenaren maken - ook in het pand - de schade op. Voor het verslepen van de vrachtwagen is een bergingsbedrijf ingeschakeld.

Voor de bestrijding van de brand zijn brandweereenheden van kazernes Honselersdijk, Wateringen, Rijswijk, Monster en 's-Gravenzande ingezet.

Beeld: Danny Botman en Piet de Ruyter

cqgcPD.JPG

OQqzY7.JPG

cUB5xl.JPG

otqe7L.JPG

ebTIyo.JPG

sOfRJc.JPG

GuzO9C.JPG

EQYzHw.JPG

OTzHyY.JPG

x9ZaYr.JPG

YmArqg.JPG

2dNzxm.JPG

UhdGEo.JPG

oJqS1z.JPG

W0l4mj.JPG

PsnG9T.JPG

6rfnAA.JPG

nCAK1c.jpg

hTbpt5.jpg

rC3W40.jpg

iTRXTw.jpg

6P2txj.jpg

n5Dh8g.jpg

kVaa9u.JPG

qHp7oH.JPG

TG26Pj.JPG

MxNYmm.JPG

88iiXX.JPG

UgYQbP.JPG

F4ZQRs.JPG

6R5424.JPG

ZVTELp.JPG

3fAkpW.JPG

UxLLRU.JPG