Autobrand Dijkpolderlaan Poeldijk | Regio15.nl

Autobrand Dijkpolderlaan Poeldijk

th-img_0181Poeldijk - De brandweer van het Westland, kazerne Monster, en de politie hadden het vannacht druk met diverse branden in Poeldijk.


Omstreeks 02.00 uur kregen agenten de melding dat er op de Paul Captijnlaan brand zou zijn in een woning. Ter plaatse bleek er in een anti-kraakwoning aan de Paul Captijnlaan brand te zijn gesticht door een kennis van de bewoners, die had geweigerd weg te gaan. De kennis, waarvan de identiteit vooralsnog onbekend is, veroorzaakte overlast waarop de bewoners hem vroegen te vertrekken. Dat weigerde hij waarop hij de stofzuiger, de gordijnen en een kartonnen doos in brand stak.

Even voor half drie moest de brandweer naar de Paul Captijnlaan. Daar werd brand gesticht in een bouwkeet. Men heeft de bouwkeet snel weten te blussen en weten te voorkomen dat de brand oversloeg naar een nabij geparkeerd voertuig.

Rond kwart voor vier was het raak aan de Dijkpolderlaan, waarvan bijgaand de foto's. Deze lokatie ligt hemelsbreed 400 meter verwijderd van de lokatie van de vorige brand. De zoon van de eigenaar hoorde een knal, keek naar buiten en zag de auto in brand staan, waarna hij gelijk de brandweer belde.

De tankautospuit van Monster kwam ook hier snel ter plaatse en heeft weten te voorkomen dat de brand oversloeg naar een schutting. De auto kan echter helaas als verloren worden beschouwd. Ook hier vond de brandweer aanwijzingen die duiden op brandstichting. Omdat deze branden hemelsbreed een paar honderd meter van elkaar verwijderd zijn, houdt de recherche er serieus rekening mee dat dezelfde persoon hiervoor verantwoordelijk gehouden kan worden.

De recherche onderzoekt de zaak en stelt een onderzoek in naar de onbekende overlastgever op de Paul Captijnlaan. Heeft u informatie die het onderzoek verder kan helpen of heeft u dinsdag 13 juli rondom 02.00 uur iets verdachts gezien op de Paul Captijnlaan of de Dijkpolderlaan? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Westland via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Foto's: Robin Leltz

w-img_0181

w-img_0189

w-img_0194

w-img_0217

w-img_0222

w-img_0227