IBIS hotel ontruimd door rookontwikkeling | Regio15.nl

IBIS hotel ontruimd door rookontwikkeling

img_1347_thumbDen Haag-Scheveningen – Zaterdagavond rond half elf is er een brandmelding gekomen uit het IBIS Hotel aan de Gevers Deynootweg. Bij aankomst van de brandweer hing er rook in de lobby van het hotel. De brandweer werd gewaarschuwd door de portier; nog voordat het automatische brandalarm af ging.

De brandweer heeft met behulp van het hotelpersoneel het hotel ontruimd. Vanwege de inzet van 2 tankautospuiten voor de ontruiming en het onderzoek naar de oorzaak van de rookontwikkeling werd er opgeschaald naar 'middelbrand'. Er raakte niemand gewond.

De politie heeft met een bus van het parate peloton ME de aanwezige kinderen met hun ouders overgebracht naar het politiebureau van Scheveningen, waar zij opgevangen werden. De overige aanwezige hotelgasten hebben enige tijd voor het hotel gewacht.

Aangezien het onderzoek naar de oorzaak van de rookontwikkeling enige tijd zou gaan duren, werd voor de overige hotelgasten tijdelijk opvang geregeld bij het Kurhaus Hotel.

De brandweer heeft met meerdere manschappen en warmtebeeldcamera’s naar de oorzaak van de rookontwikkeling gezocht, maar uiteindelijk hebben zij toch niets kunnen vinden.

Het management van het hotel heeft vervolgens besloten om toch het zekere voor het onzekere te nemen en de gasten deze nacht onder te brengen in andere hotels. Het hotel was met zijn 88 kamers volgeboekt. Een groot deel van de hotelgasten is per HTM bus naar een ander hotel gebracht. De overige hotelgasten zijn met eigen vervoer of per taxi naar een ander hotel gegaan. Hoewel men het vervelend vond, hadden de meeste gasten wel begrip voor deze beslissing.

Naar de oorzaak van de ontstane rookontwikkeling zal nader onderzoek verricht worden.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden

Video: Rene Hindriks
{flv}20100724b{/flv}

Foto's: Sander Paardekooper en Shane Alders

ws-dsc04661

ws-dsc04663

ws-dsc04690

img_1342

img_1347

img_1348

img_1354

ws-dsc04702

img_1364

img_1381