Portiekbrand veroorzaakt veel rook | Regio15.nl

Portiekbrand veroorzaakt veel rook

th-dsc05239Den Haag - In de Rembrandtstraat heeft een brand in het portiek van een portiekflat vanavond veel hinder opgeleverd.


In het portiek stond meubilair en dat was in brand geraakt. Waarschijnlijk is dit het gevolg van brandstichting. Het brandje veroorzaakte veel rook en de bewoners zagen daardoor hun vluchtweg door het portiek gesperd. Gelukkig voor de bewoners is bij de meeste woningen geen rook binnengedrongen. In een woning op de tweede verdieping zijn mensen desondanks naar het balkon gevlucht. Brandweermensen zijn met de hoogwerker naar dat balkon gegaan en hebben de mensen gerust gesteld.

Omdat in eerste instantie niet duidelijk was of de bewoners van het portiek al dan niet geëvacueerd moesten worden, werd er vrij snel opgeschaald naar 'middelbrand'. Nadat de brandende meubelstukken waren geblust en naar buiten waren gegooid, kon de brandweer het portiek ventileren. Hiertoe is onder andere de lichtkoepel bovenin het portiek verwijderd en is een overdrukventilator ingezet. Omdat de rook op deze manier snel uit het portiek was, hoefden de bewoners niet geëvacueerd te worden.

In verband met de brand is overigens op voorhand een ambulance ter plaatse gekomen. Deze hoefde niemand na te kijken of te vervoeren in verband met rookinhalatie. Omdat de portiekflat precies op de hoek van de Rembrandstraat en de Hobbemastraat is gelegen, ondervond het verkeer aldaar hinder. Tramlijn 6 was gedurende enige tijd in beide richtingen gestremd.

Klik hier voor het persbericht van de Veiligheids Regio Haaglanden.

Foto's: Shane Alders

ws-dsc05181

ws-dsc05189

ws-dsc05200

ws-dsc05222

ws-dsc05232

ws-dsc05239

ws-dsc05240