Politie onderzoek in Delfgauw in volle gang | Regio15.nl

Politie onderzoek in Delfgauw in volle gang

t-dg13Delfgauw - Het team Forensische Opsporing van de politie is bezig met een onderzoek van de woning waar vannacht bij een brand een 37-jarige vader en zijn 3-jarige dochter zijn omgekomen.

Op die manier moet duidelijkheid ontstaan over de oorzaak van de fatale brand. De omgeving van het getroffen pand is afgezet, zodat er geen sporen verloren kunnen gaan.

In een persbericht van de politie vanmorgen wordt gemeld dat er o.a. onderzocht wordt of 'relationele problemen ten grondslag hebben gelegen aan het drama', maar uiteraard is niets zeker tot het onderzoek volledig is afgerond.

De moeder van het gezin heeft de brand van vannacht overleefd. Zij is ter plaatse in de ambulance nagekeken en daarna opgevangen op het politiebureau. Haar verklaring zal mogelijk bijdragen aan het beantwoorden van de vragen die zijn ontstaan.

Vanavond is in het kerkelijk centrum in Delfgauw een besloten bijeenkomst voor de omwonenden. Aansluitend volgt een persconferentie.

Update 21.00 uur: tijdens de persconferentie is door de burgemeester verklaard dat het politie onderzoek nog niet afgesloten is. Ten aanzien van de toedracht wordt ook niets uitgesloten. Ook heeft hij verteld dat het betreffende gezin niet als probleemgezin bekend stond.

Foto's: Jonathan de Bruin
w-dg10

w-dg11

w-dg13

w-dg14