Middelbrand in flatwoning Slachthuisstraat | Regio15.nl

Middelbrand in flatwoning Slachthuisstraat

img_2425_thumbDen Haag - Vanochtend rond acht uur heeft er een korte maar felle brand gewoed in een flatwoning aan de Slachthuisstraat.

De brandweer werd iets na achten gebeld dat er brand zou zijn in een woning aan de 1e Laakdwarsweg. Dat bleek echter een flatwoning te betreffen op de 5e (hoogste) verdieping van een flat aan de Slachthuisstraat. Na aankomst van de brandweer bleek dat de woonkamer van de woning volledig in brand stond.

Het gezin, bestaande uit vader, moeder en drie kinderen, bevond zich nog in de woning. Brandweermensen hebben hierop direct het gezin uit de woning gehaald en hebben de brand in korte tijd weten te blussen. Vanwege de waterwinning en de evacuatie van de bewoners zijn twee tankautospuiten ingezet en is het nader bericht 'middelbrand' gegeven. Omdat zowel evacuatie als blussing vlot verliep kon het sein 'brand meester' niet veel later worden gegeven.

Vanwege de vele rook die vrij is gekomen bij de brand hadden alle gezinsleden last van rookinhalatieklachten. Hierop is een ambulance met A1 ter plaatse geklomen. Alle bewoners zijn uiteindelijk voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis.

De vermoedelijke oorzaak van de brand zijn smeulende resten nadat iemand heeft gerookt. Volgens een woordvoerder van de brandweer hadden de gevolgen overigens nog veel ernstiger kunnen zijn geweest als niet alle deuren binnenshuis dicht waren geweest, zoals nu wel het geval was. Een coördinator van Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan en maatregelen te nemen ter beperking van de schade.

Foto's: Sander Paardekooper

img_2395

img_2407

img_2403

img_2413

img_2415

img_2419

img_2423

img_2425

img_2433

img_2439

img_2443

img_2448