Dakbrand in 's-Gravenzande | Regio15.nl

Dakbrand in 's-Gravenzande

dsc_0407_-_thumb's-Gravenzande - Woensdagmiddag rond twee uur is door dakwerkzaamheden brand ontstaan in de kap van een woning aan de Mandenmakerstraat. Niemand raakte daarbij gewond.


De melding werd gedaan door achterburen van de betreffende woning. Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig kwam er rook en vlammen uit het dak aan de achterkant van de woning.

Doordat het onduidelijk was of de rook en de brand een bedreiging zouden vormen voor de naastgelegen woningen werden meerdere brandweerwagens opgeroepen. De brand zat onder de dakpannen en de isolatie kon een uitbreiding veroorzaken. De brandweer heeft daarom veel dakpannen verwijderd om de uitbreiding tegen te gaan. Vanwege de inzet van beide gealarmeerde tankautospuiten is nader bericht 'middelbrand' gegeven.

De brand was daarna redelijk snel onder controle. Er is veel schade aan de woning en ook een naastgelegen woning heeft veel schade aan het dak. De andere vier woningen in het rijtje werden gecontroleerd, maar bleken geen schade te hebben opgelopen. De brand is vermoedelijk door afbrandwerkzaamheden ontstaan.

Foto's: Henk van der Plas en Chavez van Leeuwen

img_1384

img_1392

img_1395

dsc_0401

dsc_0407