Grote brand Theo Mann-Bouwmeesterlaan | Regio15.nl

Grote brand Theo Mann-Bouwmeesterlaan

th-fotoDen Haag - Op een bouwplaats aan de Theo Mann-Bouwmeesterlaan in Den Haag is brand uitgebroken in een verzorgingstehuis in aanbouw.

Meerdere verdiepingen van het gebouw, dat nagenoeg klaar was voor oplevering, zouden in de brand staan en er is veel rookontwikkeling. De brandweer werd rond vijf over elf gebeld in verband met deze brand en hierop zijn eenheden van de kazernes Scheveningen, Haagse Hout en Archipel gealarmeerd.

Ter plaatse bleken vier verdiepingen van een verzorgingstehuis in aanbouw in de brand te staan. Hierop werd opgeschaald naar 'middelbrand' en vrijwel meteen daarna naar 'grote brand', waarna extra personeel en materieel uit onder andere Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Wassenaar en Rijswijk ter plaatse zijn gestuurd. Door snel op te schalen was er voldoende capaciteit beschikbaar om de brand snel te bedwingen.

Het is niet bekend wat de brand heeft doen ontstaan.

Update 11.50 uur: hetgeen in brand staat is een soort doek/bekleding dat - al dan niet tijdelijk - aan de buitenkant van het gebouw in aanbouw zit. De brand lijkt volgens ooggetuigen ter plaatse over de ergste intensiteit heen te zijn;

Update 11.55 uur: volgens de woordvoerder van de brandweer is er in een isolatielaag tegen het gebouw door nog onbekende redenen brand ontstaan. Men is nu aan het kijken hoe men die kan blussen. Hiertoe zullen wellicht bepaalde delen van het gebouw gesloopt moeten worden. De ontruiming waarover eerder gesproken werd betrof geen bejaardentehuis, maar dat ging om de bouwvakkers die zich op de bouwplaats bevonden. Er zijn tot dusver geen gewonden gevallen.

Update 12.05 uur: er zijn nagenoeg geen rook en vlammen meer te zien. De brandweer gaat met behulp van twee redvoertuigen de betreffende bekleding verwijderen teneinde te kunnen zien of er wellicht daarachter nog iets brandt.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: Rene Hindriks

{flv}20100831{/flv}

Foto's: René Hindriks , Machiel Janssen en Shane Alders.

wr-foto

wm-dsc02325

wm-dsc02334

wm-dsc02335

wm-dsc02339

wm-dsc02341

wm-dsc02348

wm-dsc02351

wm-dsc02376

dsc05719

dsc05738

dsc05741